Alarmă sanitar veterinară în Caraș-Severin;140 de oi moarte

a

În localitatea Copăcele – comuna Zorile din Caraș Severin s-a dat luni alarma. 140 de oi au fost găsite moarte de către proprietari. Apelul dat de urgență la 112 a ajuns și la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Controlul Alimentelor cu sediul în municipiul Reșița, care a trimis de urgență o echipă la fața locului pentru a investiga decesul animalelor. Contactat telefonic în această dimineață, dr Pavel Borchescu – directorul instituției a declarat pentru Reper24:

În urma informării de ieri 13 aprilie prin serviciul 112, am trimis imediat o echipă formată dintr-un inspector sanitar-veterinar și medici de liberă practică împuterniciți, care au recoltat probe și acum așteptăm rezultatele analizelor. O parte dintre acestea vor ajunge mâine, iar altele spre sfârșitul acestei săptămâni. Este posibil, ca în funcție de rezultate, o parte din aceste analize să le trimitem spre procesare la București“.

aa

„Fiind un număr atât de mare de animale moarte s-a dispus măsura îngropării lor, la mare adâncime, pe un teren identificat de primăria comunei Zorile. Acțiunea s-a finalizat aseară“, a mai afirmat dr Pavel Borchescu.

De precizat că nu toate animalele sunt moarte ci doar 140 din cele deținute de o persoană fizică și o persoană fizică autorizată, iar ancheta efectuată de DSVSA Caraș Severin va continua și în zilele următoare.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei