ALARMANT. Migrația a crescut îngrijorător la frontiera cu Serbia

migratie serbia

Fenomenul migraționist la frontiera cu Serbia a crescut simțitor de la începutul acestui an. Peste 100 de imigranți au fost reținuți în ultima perioadă de către polițiștii de frontieră. Aceștia preferă țara noastră, ca și teritoriu de tranzit spre Occident, întrucât la frontiera cu Ungaria a Serbiei, autoritățile maghiare au construit un gard de sârmă ghimpată. Tot în Ungaria, imigranții ar fi acuzat autoritățile de rele tratamente celor care pătrund ilegal pe teritoriul ungar.

Ultimul caz de migrație la frontiera cu Serbia s-a înregistrat luni dimineaţă, în jurul orei 05.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Iam, 11 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră  pentru cercetări.

„ În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, cinci bărbaţi, patru femei (una dintre ele declarând că este însărcinată) şi doi minori, cu vârste cuprinse între 6 şi 34 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei”, se arată în comunicatul de presă remis de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei