Alegerile locale s-au sfârșit, împunsăturile liderilor politici nu

a

Au trecut și alegerile locale, s-au făcut și învestirile, e timpul pentru pus osul la treabă. În așteptarea faptelor însă, nu putem trece cu vederea câteva împunsături între liberali și social democrați, normale probabil după schimbarea gărzii. Romeo Dunca a fost ieri învestit în funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. La intrarea în sala de ședințe, a avut o reacție la denumirea acesteia, „Sala Sorin Frunzăverde“, reacție taxată de opoziție. Aseară, după ce euforia momentului a trecut, după ce gândurile s-au mai așezat, Romeo Dunca a venit și cu explicații:

„Astăzi, înainte de intrarea în sala Sorin Frunzăverde pentru depunerea jurământului, am avut o reacție taxată imediat de presă și de asistență. Intenția de a înlocui numele fostului om politic de pe placheta care marchează intrarea în sala mare, cu cea a lui Eftimie Murgu. În plus și intenția de îndepărtare a portretelor ultimilor președinți de județ în viață încă, cu excepția dlui Sorin, de pe peretele din vecinătatea aceleiași săli. Comentariile făcute în special de dl. Mocioalcă la această abordare îmi arată că nu am greșit având această poziție.

Remarca conform căreia meritul cu renovarea sălii respective revine dlui Sorin Frunzăverde e foarte adevărată, dar nu justifică în niciun fel prezența acestuia pe tăblița de la intrare de parcă ar fi menținut județul în pozițiile fruntașe în clasamentul național cel puțin la nivelul pe care Carașul îl avea începând cu două secole în urma și terminând cu era Ceaușescu. Oamenii de marcă ai națiunilor își câștigă dreptul de a fi menționați în istorie doar prin fapte de slăvire de neam sau realizări economice care schimbă fundamental și obligatoriu în bine viața poporului din care se trag. Slăvirea liderului de grup care timp de decenii a ținut un județ în sărăcie alimentând cu privilegii camarazii non-performanței economice a unui județ frumos prin ce a lăsat Dumnezeu dar sărac și umil prin realizările oamenilor ce l-au condus, nu e drept să dea numele unei săli. Cu atât mai mult cu cât noi, cei aleși să reparam ce găsim stricat, suntem nevoiți să intrăm pentru ședințe de lucru în sala respectivă.
Cât despre circul cu portretele celorlalți conducători de CJ să nu mai vorbim. Să lăsăm faptele să ne onoreze numele și în acest lung și dificil drum, să trecem imediat la lucru“.
La prima vedere, Romeo Dunca pare un om al faptelor și mai puțin al vorbelor. Cred că aceasta este și menirea unui conducător de județ. Și cum lucrurile s-au limpezit și s-au clarificat în ceea ce privește alegerile pentru Consiliul Județean Caraș-Severin, așteptăm faptele promise în campania electorală: transparență decizională, transparență în alcătuirea bugetului și distribuirea banilor, închiderea robinetelor prin care aceștia se scurgeau fără rost, dezvoltarea județului și un trai mai bun pentru cărășeni. E drept că acestea nu se pot realiza peste noapte, dar vrem să vedem direcția și ritmul.
Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Alegătorul.

  Domnul Dunca nu il iartă pe răposatul Frunzaverde pentru ca nu i-a dat MUNTII BANATULUI SA FACA CE VREA EL. Eu nu l-am votat nici o dată pe Frunzaverde, nu a făcut mare lucru pentru județ ( a sprijinit comunele si drumul Reșița -Slatina Timiș). Cind a dus PDL in PP E? Cine a dat jos guvernul Boc si a creat USL ? Cine a contribuit la primirea PNL in PPE?. Chiar nu poți sa recunoști meritele unei persoane pentru ca nu te-a “servit” cu munții banatului? Acum sunt pe mâna celui care a dorit sa ii aibă. In PPE se știe de Frunzaverde nu de Dunca sau Velea. RANCHIUNA SI DUPA MOARTE. Asta spune totul și face diferența dintre OM și individ

  Raspunde
 2. Sceptic

  Va fi un trai mai bun pentru caraseni, dar doar prin reprezentantii pe care si i-au ales .

  Sa speram ca va repara ce a gasit stricat , darce te faci daca mai strica si el cate ceva.

  Genul ata de om care intra in tromba intr-o institutie careia nu ii cunoaste mecanismele nu imi inspira incredere. Poate se bazeaza pe consilierii sai care au mai taiat frunza la caini pe acolo si in celelalte administratii acum hulite.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei