Alei între generaţii: reşiţenii au donat bani pentru bătrânii de la azil

donatie

Sala Polivalentă din Reşiţa a găzduit joi, 17 iulie, un spectacol umanitar pentru bătrânii de la căminele din Reşiţa, Anina şi Bocşa.

Peste 20 dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi solişti de muzică populară i-au încântat joi pe reşiţenii care au răspuns apelului umanitar. Cei 6320 de lei colectaţi vor ajunge la cele trei aziluri de bătrâni din Reşiţa, Bocşa şi Anina.

Iniţiativa proiectului i-a aparţinut lui Alin Savu, un tânăr voluntar sensibilizat de situaţia celor care-şi petrec bătrâneţea în instituţiile pentru persoane vârstnice. Ideea a prins şi la câteva instituţii publice şi fundaţii din cele trei oraşe, iar artiştii de renume ai zonei au acceptat să urce pe scenă pentru această cauză nobilă. „La iniţiativa lui Alin Savu Constantin am răspuns pozitiv atât eu, cât şi prietenii mei, oameni cu suflet care au pus umărul la realizarea proiectului, dar şi mass media, care mereu au fost alături şi, cred eu, vor rămâne lângă noi”, a spus Lili Gherle, coorganizator.

Deşi toate detaliile evenimentului au fost puse la punct într-un timp foarte scurt, organizatorii se declară mulţumiţi de rezultate şi vor să continue acţiunile prin care încearcă să le facă viaţa puţin mai frumoasă bătrânilor de la azil. „Pentru mine personal a fost o mare provocare să organizez un spectacol în doar 3 săptămâni, am primit o mare lecţie de viaţă şi am înţeles că astfel de spectacole se fac în timp îndelungat şi cu mare răbdare. În final, cred eu, contează rezultatele, cu credinţă şi perseverenţă sper să găsim şi sponsori care să ajute centrele pentru persoane vârstnice. Mulţumesc tuturor celor care au înţeles ce înseamnă un spectacol caritabil, iar pentru reticenţi am un minim sfat: un bilet nu a costat nici măcar cât un pachet de ţigări şi, nu uitaţi, fără bătrâni nu am exista noi, fără noi nu ar exista copiii noştri şi fără copiii noştri nu ar exista un viitor”, a mai spus Lili Gherle.

Spectacolul a fost organizat de Asociaţia Culturală Reşiţa Română, Fundaţia Umanitară „Triumful Inimii” Bocşa şi Asociaţia „Lauras” din Anina, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, Centrului European de Despăgubiri şi Casei de Cultură Bocşa.
Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Munteanul

    Felicitări organizatorilor și participanților! Un eveniment care a ilustrat că mai există dărnicie, în masa de egoism în care trăim….Mulțumim tuturor care ”au fost acolo..” !…

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei