Autoritățile, în alertă de cod portocaliu! Prefectul județului a convocat Comandamentul pentru Situații de Urgență

cod portocaliu

Meteorologii au emis pentru județul Caraș-Severin o avertizare cod portocaliu de ploi, valabilă până joi la ora 19.00,  iar până vineri seara va continua să plouă. Membrii Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență sunt în alertă.

Vremea rea a pus stăpânire pe județ, codul galben de ploi fiind instituit încă de ieri. Precipitațiile nu s-au domolit nici astăzi, astfel că până în această seară județele Caraș-Severin, Hunedoara și Gorj se află sub cod portocaliu. Meteorologii nu au vești bune nici pentru perioada următoare. În intervalul 23 octombrie, ora 23.00 – 24 octombrie ora 24.00 rămâne valabilă o atenționare de cod galben de vreme rea și se așteaptă cantităţi de precipitații de peste 20…25 l/mp şi izolat peste 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50…60 km/h, iar temperaturile continuă să scadă.

Pentru a se asigura că toate instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență sunt pregătite să intervină în caz de calamități, prefectul județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a convocat astăzi Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență.

„Au fost informate toate primăriile despre fenomenele meteo prognozate în perioada următoare și le-am transmis să asigure permanența la sedii. Ei sunt primii care intervin în cazul în care situația o va impune. Comitetele locale pentru situații de urgență au primit de asemenea înștiințări cu măsurile pe care trebuie să le ia, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost constituită grupa operativă, iar efectivele cu tehnică specifică de intervenție în aceste situații sunt pregătite”, a declarat acesta.

Hidrologii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor sunt și ei în alertă. Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a actualizat avertizarea hidrologică emisă ieri, astfel că, până sâmbătă la ora 12:00 se menţine cod galben în bazinul superior şi mijlociu al Timişului și pe Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera și Cerna, Drincea şi Jiu. Începând din această seară, ora 23.00 se instituie cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş superior, Nera, și Cerna.

Deocamdată, situația este atent monitorizată mai ales pe pârâul Tău, la Soceni și pe Vornic, la Ramna, unde apele au atins cotele de atenție, însă hidrologii susțin că nu există pericol de indundații iminent.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei