UPDATE: Alertă de coronavirus în Caransebeș, la doar 30 de metri de locuința primarului

a

UPDATE: Alarma falsă de la Caransebeș nu pare a fi un caz singular în Caraș-Severin. O situație similară a avut loc la Zăvoi, unde un cetățean a anunțat șeful de post că vecinul său a venit din Italia, chiar din zona aflată în carantină și se bănuiește că ar fi infectat. După cum s-a dovedit, bărbatul nu venea dintr-o zonă infectată, iar la aterizarea în România, toți pasagerii au trecut printr-un control, niciunul neprezentând simptome ale virusului.

…………………………………………………

Un apel la 112 dat în această seară, a pus pe jar autoritățile locale din municipiul Caransebeș. Un cetățean din cartierul Pipirig a anunțat că vecinii lui tocmai s-au întors din Italia și sunt infectați cu coronavirusul care începe să cuprindă Europa.

Un echipaj medical de la serviciul SMURD și unul de poliție s-au îndreptat în cea mai mare viteză la locul indicat prin apelul de urgență. Aici însă….surpriză! Persoanele nu manifestau niciun simptom de îmbolnăvire și într-adevăr, erau proaspăt întoarse în țară, dar după o vizită în….Germania nu în Italia. Aceștia au fost de acord ca echipajul de la Ambulanță să-i consulte, dar au precizat că nu există nicio suspiciune de boală în zona de unde s-au întors. Vecinul „binevoitor“ va fi probabil amendat de polițiști pentru alertă falsă la numărul de urgență 112. De semnalat faptul că incidentul s-a petrecut la doar 30 de metri de locuința primarului municipiului Caransebeș

ss

Din nefericire însă, pericolul există și poate afecta inclusiv județul Caraș Severin. În Italia alte 9 localități au fost închise astăzi de carabinieri, după cum titrează La Stampa. În nordul Italiei au fost confirmate ca fiind infectate duminică după amiaza, 148 de persoane, iar 3 dintre bolnavi au decedat. Autoritățile italiene au întrerupt și festivalul de la Veneția pentru a preîntâmpina răspândirea virusului. Peste un milion de români trăiesc și lucrează în prezent în Italia, cei mai mulți în zona de nord, cea mai afectată.

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

    1. Vasy

      Eduard: ai pus foarte bine problema. Amenzile sunt gratis, premiile costa bani…este cam greu de crezut ca vecinul “binevoitor” ia declarat bolnavi direct. Era cumva doctor sau mai bine zis a alertat autoritățile ca cel din Zăvoi dealtfel, ptr ca erau proaspăt veniti? A fost amendat și vecinul “binevoitor” din Zăvoi? Sau nu vom afla?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei