Almăjul renaște! Comuna Bozovici găzduiește mâine un festival de promovare a tradițiilor almăjene!

Almăjul renaște

Un festival de promovare a tradițiilor almăjene se va derula mâine în localitatea Bozovici, în parcul central al comunei. Punctul culminant al evenimentului, care va cuprinde degustări de bucate tradiționale, expoziții, ateliere și excursii, va fi un concert cu Adda și DJ Manix. Festivalul este organizat de elevii de la Liceul Teoretic Eftimie Murgu Bozovici, cu sprijinul Primăriei, din dorința de a demonstra potențialul turistic al zonei. 

Oamenii locului, dar și invitați de seamă vin să vă distreze și să dezvăluie tot ce e mai frumos și mai valoros în zonă: delicii culinare locale, folclor și umor cu bătrânii satului, expoziții de costume populare lucrate acum sute de ani, spectacole de dansuri tradiționale și lecții de dans pentru împiedicați. Ne adunăm la șezătoare unde almăjene iscusite ne arată cum se cos motivele populare ori cum se toarce lâna din moși-strămoși. Apoi, plecăm în plimbare cu căruța la cel mai mare parc de mori de apă din Europa unde aflăm, din vorbele bătrânilor, legendele morilor”, informează organizatorii.

Evenimentul face parte din proiectul „La școală pentru comunitatea noastră!”, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu Asociația ActiveWatch, ce are ca scop creșterea frecvenței școlare și a șanselor de acces pe piața muncii a tinerilor din Bozovici și Anina, prin instruirea acestora cu privire la modurile și posibilitățile reale de implicare a membrilor comunităților în viața localităților din care fac parte, precum și în domenii cum ar fi comunicarea, organizarea de evenimente și antreprenoriatul.

Almăjul renaște

Proiectul este finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea totală a proiectului este de 996 879,52 lei.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei