Alo, FRF SRL? Aici provincia, mulțumim că ne-ați uitat în Liga III, pe noi, sclavii de la Reșița!

modelmic

La Craiova, Costin a reușit să mențină vii speranțele promovării în eșalonul secund pentru CSM Reșița!

Chiar dacă rezultatele cu liderul contestat al Ligii a II-a, ACS Șirineasa și cu „motivații“ Șoimi de Lipova nu au fost pe măsura dorinței antrenorului Daniel Oprița, microbiștii reșițeni continuă să spere în firul de păr care a mai rămas din speranțele unei posibile promovări pe scena a II-a a fotbalului românesc.

CSM Reșița a învins sâmbătă CSU Craiova II, prin golurile marcate de Cristian Costin în minutele 41 și 45 ale primului mitan. Așa cum cei care au urmărit desfășurarea campionatului de Liga a III-a cunosc, echipa de pe primul loc, ACS Șirineasa, este contestată de conducerea clubului CSM Reșița privitor la lipsa dreptului de joc al acestei formații, contestație depusă și de alte reprezentate care luptă pentru promovare în Liga a II-a, precum CSM Lugoj, CNS Cetate Deva, CS Național Sebiș. Ceea ce acuză la unison toate aceste echipe, este că prima clasată este înscrisă în competiție drept ACS Șirineasa, însă conform unei sentințe judecătorești gruparea nu mai există sub această denumire.

Speța este legată de faptul că gruparea ACS Șirineasa și-a schimbat denumirea în timpul campionatului în curs, după începerea competiției, devenind Energeticianul Târgu Jiu, diferită de înscrisurile din carnetele sportivilor, pe baza cărora aceștia evoluează în întrecere, rămase la numele sub care este cunoscută formația nou-promovată, ACS Șirineasa. Clubul care își găzduiește partidele pe arena ”Jiul” obținea printr-o sentință judecătorească eliberată după începerea campionatului dreptul transferului de  nume, însă conform regulamentelor în vigoare trebuia să solicite forului federal schimbarea de denumire în intervalul 1-30 iunie, demers efectuat abia după recepționarea sentinței judecătorești.

Contestațiile depuse la FRF la adresa liderului Șirineasa au o vechime ce se întinde pe mai multe sute de zile, unele chiar din 2017, iar între timp s-au adăugat și altele, FRF întârziind nepermis de mult o decizie clară și concludentă pe această temă. De ce nu răspunde Comisia de Disciplină a FRF? De ce nu este un termen de răspuns al acestor contestații, domnule președinte Burleanu? Pentru că regulile sunt clare, iar răspunderea pentru nerespectarea regulamentului FRF la fel de clară. Atunci, mă întreb și întreb pe cei abilitați să ofere un răspuns: de ce tergiversați la nesfârșit acest subiect? Ce presiune apasă pe umerii FRF-ului și ce organe de control ar trebui, în acest caz, să intre pe firul acțiunii pentru a face lumină?

Jocurile făcute de instituția fotbalului românesc nu mai au nicio legătură cu alegerile FRF, dacă, într-o oarecare măsură, acestea erau sau nu condiționate în spatele ușilor închise de o decizie în acest sens. Burleanu nu își permitea ca înainte de momentul 18 aprilie să pună paie pe foc și a preferat să țină „calde“ și la îndemâna sa toate voturile care veneau din zona controversată a seriei a IV-a din Liga 3. Iată că se face luna de zile de la alegerile care l-au reconfirmat pe Burleanu în fruntea fotbalului românesc, dar pe noi, cei de la Reșița, lucrul ăsta nu ne încălzește cu nimic. Pentru că observăm că nu se întâmplă nimic.

Este firesc , în cele din urmă, ca fără o decizie clarificatoare a Comisiei de Disciplină a FRF, vestiarele să-și ridice semne de întrebare legate de transparența și legalitatea funcționării statutare a FRF, jucătorii s-au demotivat pe parcursul etapelor, antrenorii talentați ai fotbalului românesc își fac planuri de plecare sau chiar de abandon al fotbalului. Pentru că acest FRF, prin felul în care reacționează și lucrează, pare mai degrabă un SRL în detrimentul respectului pentru fotbal, o societate prestatoare de servicii, care e atentă la portofoliul financiar al clientului și nu la aplicarea literei regulamentului. Cât privesc banii potentului om de afaceri Nicolae Sarcină, cel care deține ACS Șirineasa și care (din ce se-aude) motivează financiar adversarele echipei CSM Reșița, ne întrebăm, de ce se chinuie cu noi în liga a III-a, cu Lugojul, cu Sebișul, cu Craiova II, când ar putea achiziționa o echipă direct promovată pe prima scenă a fotbalului românesc?  Apropo, pe surse, șoimii patriei de la Lipova ar fi primit din partea unui investitor de „succes“ nu mai puțin de 2500 de lei/jucător pentru isprava de la Reșița, antrenorul Sabău „cravașându-și“ de la margine jucătorii la scorul de 1-1, prin cuvintele „Haideți, până la final, că rămâne cum am vorbit cu voi!“

Acesta este fotbalul românesc și mizeriile care-l îngroapă pe zi ce trece, cele care nu par a avea nicio legătură cu costumul de firmă și cămășile imaculate ale domnului Răzvi Burleanu…

 Sergiu TABAN

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei