Amatorii de viteză, sancționați de polițiștii rutieri cărășeni!

modelmic

Amatorii de viteză au fost din nou sancționați de polițiștii rutieri cărășeni, prezenți la finalul săptămânii trecute pe șoselele din județ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost aplicare 450 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe conducătorilor auto care au depășit limitele de viteză, dar și șoferilor sau pasagerilor care nu purtau centura de siguranță.

În perioada 10-12 ianuarie, poliţiştii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi în scopul reducerii riscului rutier și fluidizării traficului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi.

Astfel, poliţiştii au aplicat 450 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 130.000 de lei, dintre care 197 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

64 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto și pasagerilor care nu au purtat centura de siguranță și alte 14 celor care nu au respectat regulile privind depășirea ori au condus autovehicule aflându-se sub infuența alcoolului.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 23 permise de conducere, cele mai multe pentru depășiri neregulamentare, viteză excesivă și conducere sub influența alcoolului, fiind retrase și 6 de certificate de înmatriculare.

5 conducători auto au fost sancționați cu amendă, concomitent cu reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea regimului legal de viteză.

Totodată, în perioada amintită au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier. Una dintre infracțiuni a avut loc în noaptea de 11 spre 12 ianuarie, la Reșița, precizează Alina Boeru:

„În jurul orei 01.50, un tânăr de 18 ani din Reșița, în timp ce se afla împreună cu alți prieteni într-un club din oraș, sub pretextul de a-și lua geaca din mașina unuia dintre ei, a cerut cheile mașinii de la acesta și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule s-a urcat la volanul autoturismului, la efectuarea virajului la dreapta pierzând controlul asupra direcției de mers și intrând în coliziune cu un auto parcat în fața unui imobil din apropiere. Din fericire, în urma evenimentului nu au rezultat victime omenești”. În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furtul unui vehicul cu scopul de a-l folosi pe nedrept și continuă cercetările.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Adrian

  Dar de ce vedem politie pe strada doar o data … de doua ori pe luna ???
  De ce nu vedem silnic echipaje pe strada. Sau … de ce nu vedem si in rumania masini nemarcate si cu echipaj imbracat civil care sa faca orsine pe strada.
  Sau … de ce Politia rumaneasca nu are si ea serviciu care patruleaza zilnic pe strada in cautarea masinilor parcate ilegal ???
  Daca tot vreti “o tara ca afara” de ce nu procedati ca-n Germania … de exemplu ???
  Sau … Germania nu este “o tara ca afara” ???

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei