Amendați și lăsați fără permis! Goneau cu mult peste limita legală de viteză

modelmic

Conducătorii auto care depășesc limita legată de viteză au fost din nou în atenția polițiștilor cărășeni. Și ca de fiecare dată, „recolta” nu a fost deloc una săracă, fiind aplicate sute de amenzi șoferilor care apăsau prea mult pedala de accelerație. Mai mult chiar, unii dintre vitezomani au rămas și fără permis de conducere, după ce au fost înregistrați de aparatul radar cu viteze de peste 140 sau chiar 150 de km/h în zone în care limita legală de viteză era de 70 km/h.

Poliţiştii rutieri cărășeni au acţionat la sfârșitul săptămânii trecute pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 600 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto și celorlalți participanți la trafic care nu au respectat normele rutiere. De asemenea, au fost reținute și retrase 61 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Din cele 608 de sancţiuni contravenţionale aplicate de polițiști, 463 au fost acordate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin:

Alte 41 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție.

23 de conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea ori au condus  autovehicule aflându-se sub influența alcoolului, au fost sancționați contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere, în total, pentru abaterile constatate, fiind reţinute în vederea suspendării, 59 de permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare”.

33 de conducători auto au fost sancționați cu amendă, concomitent cu reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea cu peste 50 km/h a regimului legal de viteză, în localități. De exemplu, pe DN 6, în afara localității Bucoșnița, au fost surprinși în decurs de nicio oră, trei conducători auto, doi din România și unul din Austria, care se deplasau cu viteze cuprinse între 146 și 151 km/h, limita legală de viteză în zonă fiind de 70 km/h. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă de 1.305 lei și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile.

 

Karina TINCUL

 

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei