Amenințări la adresa angajaților Primăriei Reșița – nu se mai intră decât cu buletinul! „Nu le mai dau voie, chit că mor cu ei de gât”

modelmic+editorial

Valul de schimbări aduse de primarul Ioan Popa în ceea ce privește partea de urbanism a declanșat nemulțumire din partea multor reșițeni. Cum  perioada caselor ridicate  sau modernizate haotic fără respectarea vreunui plan s-a terminat brusc odată cu venirea lui Popa în Primărie, foarte mulți cetățeni au ajuns să apeleze la modalități mai puțin decente pentru a-și manifesta indignarea.

Este vorba despre mai multe situații în care diferiți cetățeni ai Reșiței, pe motivul că au fost amendați pentru că nu au respectat regulile impuse de autoritățile locale în ceea ce privește construirea sau modernizarea caselor, au intrat în sediul Primăriei Reșița și au atacat verbal angajații Direcției de Urbanism.

Situația este una de neacceptat, susține primarul Ioan Popa, care spune că va lua cât de curând măsuri drastice pentru a preveni incidente de acest fel pe viitor. În primul rând, spune primarul, în instituție nu se va mai intra decât pe bază de buletin, orice vizitator fiind nevoit să aștepte la poartă până va fi confirmată programarea sa în cadrul Primăriei.

„Mi-a fost reclamată recent o situație gravă în care un cetățean a luat amendă pentru că și-a vopsit fațada într-o culoare stridentă care nu corespundea cu ce era în proiect și care ulterior i-a amenințat pe angajații Primăriei. Vin în nenumărate rânduri diferiți cetățeni, și fără să jignesc pe nimeni, de cele mai multe ori sunt de etnie rroma, care intră în Primărie și îi amenință pe colegii de la Urbanism. Totul pentru că au fost amendați din cauză ca nu au respectat planul  cu țurțurii, turnulețele și ce mai construiesc ei la palatele lor. 

Astfel, am decis să schimbăm puțin sistemul și nu se va mai intra în Primărie oricum, se va intra doar cu buletinul, iar la poartă va fi intrebat fiecare unde merge și va fi anunțat telefonic pentru a se vedea daca li se permite accesul sau nu. De asemenea, vom pune camere de filmat  pentru a avea niște probe în instanță dacă apar conflicte.

A amenința un funcționar, chiar și verbal, este o acțiune penală și eu voi acționa în consecință pentru că m-am săturat de atitudini care sunt extrem de agresive. Am luat măsuri destul de dure pe partea de urbanism, care se pare că generează o serie de reacții din partea cetățenilor. Cert este că eu nu le mai dau voie să își facă case de neam prost, să iasă din aliniamentul stradal, chiar dacă am să mor cu ei de gât. Mă enervează că au început să se lege de oamenii din subordinea mea și asta nu tolerez”, a explicat primarul Ioan Popa.

Alexandra JURCA

Stiri similare

8 Comentarii

 1. Adrian

  Foarte corect !!!
  Omul de rand are tupeul sa spuna unui angat al primariei sau unui politist ca el ii plateste salariul si cica acel om trebuie sa-l serveasca exact ca pe un print.
  Dar tot acel om se duce la medic ca ghiocelul si cu mana plina de bani. Medicului nu ii spune ca tot el ii plateste salariul (ca sa-i cumpere el lu nevastasa uoaja si lu fisu cariuoci).
  Tot acel om se duce la mecanicul auto, ia ghici cum … ai ghicit, tot ca si ghiocelul si cu buzunarele doldora de bani, dar uita sa-i spuna ca si lui ii tine nevasta si copii.

  Raspunde
 2. HATEGAN DOINA

  NE BUCURAM CA A/TI REVENIT LA ELIBERAREA DE BILETE DE CALATORIE PENTRU PENSIONARI PANA LA 1OOO LEI.AM DORI SA TRIMITETI OAMENI PRIN ORAS SA VADA LUCRURI SI SA VI LE SPUNA. ASTEPTAM SA CONTINUATI CE A/TI INCEPUT PE MALUL BARZAVEI SI ALTELE.SA ADUCETI INVESTITORI IN RESITA.

  Raspunde
 3. Nick

  Bravo,domnule primar! Asta este atitudinea de care avem nevoie in primarie! Trebuie sa le scoatem din cap minoritatilor ca au dreptul sa isi faca de cap,sa insulte autoritatile,numai pentru ca au prins ei miscarea ca daca tipa “discriminare” toata lumea se sperie si le tolereaza orice excese! Sa ne mai scuteasca de drepturile minoritatilor! Dreptul tau,in democratie tine pana in momentul cand ai incalcat dreptul meu! Ca de-acolo,imi rezerv dreptul sa dau cu tine de pamant!

  Raspunde
 4. zero

  “…m-am săturat de atitudini care sunt extrem de agresive…chiar dacă am să mor cu ei de gât” a explicat primarul Ioan Popa.
  Simte ce il asteapta :)

  Raspunde
 5. anines

  Pai esti si tu unul ca ei domnule Zero. Zero la actiuni civice , zero la atitudine. Cum face cineva ce trebuie cum sariti la gatul lui. E mai bine cu turnulete si pagode nu ? Bravo domnule primar. Zero lei celor care nu muncesc si fara mila !!! Cei care muncesc si isi platesc datoriile la stat sunt cu dumneavoastra!!! Puturosii sa plece si sa ne lase in pace …

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei