Amenzi de până la 2.500 de lei pentru reșițenii care nu își curăță trotuarele

modelmic

Primăria Reșița reamintește cetățenilor din oraș că au anumite obligații în ceea ce privește întreținerea, pe timp de iarnă, a suprafeței care înconjoară domiciliul sau societatea comercială pe care o administrează. Amenzile ce pot fi aplicate celor care nu își îndeplinesc obligațiile sunt substanțiale și pot ajunge până la 2.500 de lei.


Autoritățile publice, instituțiile publice și private, operatorii economici, asociațiile guvernamentale, alte persoane fizice și juridice au obligația să asigure pe o distanță de cel puțin 5m sau după caz, până la marginea suprafeței carosabile, curățirea zăpezii și a gheții de pe trotuare, asigurând astfel o circulație normală a pietonilor: Să curețe de pe aleile și trotuarele din jurul imobilelor zăpada și gheața, imediat după depunerea acestora”, potrivit prevederilor HCL nr. 69/2014.

Nerespectarea acestor obligații constituie contravenție și se sancționează cu amenzi cuprinse între 500 și 2500 lei.

Totodată, vă solicităm să luați toate măsurile ce se impun pentru eliminarea pericolului de accidentare a persoanelor care circulă pe căile publice aferente imobilelor dumneavoastră provocate de căderea zăpezii/țurțurilor de pe acoperișuri”, mai atrag atenția reprezentanții Primăriei Reșița.

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Alex

    De asemenea amenda nu am auzit nicaieri in lume. Din simt civic, mai toti europeni is curata trotuarele, dar sa iei amenda ca nu ai curatat zapada, e ceva nou.

    Greu de aplicat. Ce faci in cazul celor cu handica sau al batraniilor?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei