Amenzi de peste 140.000 de lei, aplicate la finalul săptămânii trecute pe raza județului Caraș-Severin

modelmic

Amenzi contravențioanale în valoare de peste 140.000 de lei au fost aplicate la finalul săptămânii trecute pe raza județului Caraș-Severin, în urma unor ample acțiuni control la care au participat toate structurile teritoriale ale M.A.I., în sistem integrat, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, 237 de polițiști, 47 de polițiști locali, 46 de jandarmi, 13 cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și 6 reprezentanți ai Ministerului Muncii, 16 ai Ministerului Sănătății, 14 ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și 7 ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 241 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate 734 de persoane și au fost verificate 209 mijloace de transport.

Echipele mixte de control au depistat 66 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional cu sancțiuni în valoare totală de 4.500 de lei.

17 operatori economici au fost sancționați conform Legii nr. 55 din 2020 cu amenzi totale de 28.500 de lei, pentru organizarea de activități în spațiul public/ privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De asemenea, 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.400 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și pentru încălcarea legislației pe linie economică.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 341 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 98.980 lei”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, mai precizează Alina Boeru.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei