Amenzi de peste 300.000 de lei, aplicate de polițiștii cărășeni în perioada sărbătorilor! 

amenzi

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin au făcut bilanțul după sărbătorile de iarnă: peste 900 de amenzi, 65 de permise de conducere reținute și 27 de infracțiuni la regimul rutier.

În perioada 24 decembrie – 05 ianuarie,  aproape 400 de poliţişti rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, fluidizării traficului rutier, precum și reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi.

Poliţiştii au aplicat 906 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 300.000 de lei, dintre care 498 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Alte 62 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto care nu au purtat centura de siguranță și alte 35 celor care nu au respectat regulile privind depășirea.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 65 permise de conducere, cele mai multe pentru depășiri neregulamentare și viteză, fiind retrase și 6 de certificate de înmatriculare.

13 conducători auto au fost sancționați cu amendă și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea regimului legal de viteză.

La data de 02 ianuarie, ora 12.50, un conducător auto a fost depistat conducând autoturism pe DN 6, în zona localității Bucoșnița, cu viteza de 131 km/h.

La data de 04 ianuarie, ora 11.57, un alt conducător auto a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism în municipiul Reșița, cu o viteză de 106 km/h.

În ceea ce privește accidentele rutiere, în perioada menționată, pe drumurile din județ nu a fost înregistrat niciun deces din accidente rutiere, înregistrându-se 2 accidente grave, în urma cărora 2 bărbați au suferit vătămări corporale”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin

Totodată, în perioada amintită au fost constatate 27 de infracțiuni la regimul rutier. Un bărbat de 34 de ani din județul Mehedinți a fost depistat conducând un autoturism, pe raza stațiunii Băile Herculane, aparatul DrugTest indicând, în cazul său, rezultat pozitiv pentru o substanță psihoactivă.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei