Amenzi în valoare de 450.000 de lei, aplicate de polițiștii cărășeni pentru infracţiuni la regimul silvic!

 modelmic

Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin a realizat un bilanț al acțiunilor derulate în ultimele 10 luni ale anului pentru protejarea fondului forestier din județ.

Conform datelor transmise de reprezentanții IPJ Caraș-Severin, de a începutul anului au fost confiscați peste 1.200 de metri cubi de material lemnos. De asemenea, au fost confiscate sau indisponibilizate 10 autovehicule, 3 tractoare, 6 atelaje hipo și 30 de ferăstraie mecanice.

Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii cărășeni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

Astfel, în primele 10 luni ale acestui an, polițiștii au efectuat peste 1000 de controale pe drumurile publice, în fondul forestier și în locurile de depozitare și comercializare a lemnului.

Pe parcursul activităților desfășurate au fost verificate 1600 de mijloace de transport,  au fost înregistrate 259 de dosare penale în domeniul silvic și au fost aplicate 229 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 450.000 de lei”, se arată în comunicatul de presă al celor de la IPJ Caraș-Severin.

Polițiștii continuă acțiunile pentru protejarea fondului forestier și în perioada următoare.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei