Amintiri cu Velişcu Boldea, la Caransebeş

modelmic

Joi, 23 februarie, la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeş va avea loc cea de a X-a ediţie a Festivalului Folcloric „Velişcu Boldea”.

Astfel, de la ora 11, este programat simpozionul cu tema „Amintiri şi întâmplări cu Velişcu Boldea”, la care vor participa o serie de personalităţi din domeniul culturii, folclorului, coregrafi, istorici şi prieteni ai celui omagiat, care, din 1968, anul înfiinţării Casei Creaţiei (denumirea de atunci a actualului Centru Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin) şi până în 2000 a fost directorul acestei instituţii.

veliscu-boldea
Veliscu Boldea

După-amiază, de la ora 16, pe scena Casei de cultură va avea loc un spectacol folcloric susţinut de Ansamblurile „Armenişana” din Armeniş, „Teregovana” din Teregova, precum şi „Zestrea Gugulanilor” şi „Doina Banatului” din Caransebeş.

Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ion Românu” din Reşiţa şi de Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeş.

Cosmin VLAD

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei