Amplasamentul Cascadei Bigăr, predat la CNI! Primarul Stoicu arată că dezvoltarea turismului în Caraș-Severin nu e o himeră!

modelmic

Amplasamentul zonei Cascada Bigăr a fost predat de comuna Bozovici Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții, la bază între cele două părți aflându-se protocolul de predare primire semnat între reprezentantul unității teritorial administrative Bozovici, primarul Adrian Sergiu Stoicu și ministrul interimar al MDRAP, Eugen Teodorovici.

Scopul proiectului în valoare de peste 3,1 milioane lei îl reprezintă realizarea obiectivului de investiții „Construire pasarelă cascada Bigăr și amenajare platformă betonată“, al cărui beneficiar va fi în continuare comuna Bozovici.

„Vor fi construite cu această ocazie 36 de clădiri tip cabană pe care primăria Bozovici le va închiria producătorilor agricoli zonali, pentru ca aceștia să își poată expune produsele tradiționale, dar și altor agenți economici. Tototdată va fi amplasată o clădire pentru grupuri sanitare separate – femei și bărbați iar pentru cei care până acum se plângeau că nu au locuri de parcare pentru autoturisme, vor fi date în folosință alte 100 de astfel de noi locuri, în plus față de ceea avem disponibil în prezent pentru turiști. Va fi cu certitudine o schimbare la față a zonei, un plus pe care îl aducem accesibilității de vizitare a acestei zone din imediata vecinătate a cascadei Bigăr“, a declarat primarul Adrian Sergiu Stoicu.

 

Plan

Amplasamentul preluat de către Ministerul Dezvoltării este în suprafaţă de 11447 metri pătrați iar după desemnarea câștigătorilor pentru secțiunea de proiectare vor începe și lucrările de amenajare, cele care vor oferi o nouă dimensiune acestei zone pitorești, extrem de apreciate atât de turiști români, cât mai ales de cei sosiți de peste hotare pentru a vedea la fața locului această minune a naturii, Cascada Bigăr. Pentru acest proiect s-au făcut nenumărate demersuri în ultimii ani de către primarul „capitalei Văii Almăjului“, Adrian Stoicu, care a fost susținut în atingerea obiectivului de deputatul de Caraș-Severin, Luminița Jivan, cea care a discutat despre necesitatea realizării acestui proiect chiar cu premierul Viorica Dăncilă.

Sergiu TABAN                     

 

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei