Ana Ciortan, repusă de Curtea de Apel Timișoara în funcția de director economic al Spitalului Municipal din Caransebeș!

Ana Ciortan

Ana Ciortan, repusă de Curtea de Apel Timișoara în funcția de director economic al Spitalului Municipal din Caransebeș!

După ce managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, Mihaela Popovici, a reușit să o debarce din funcția de director economic, în februarie 2018, Ana Ciortan și-a căutat dreptatea în instanță. După ce Tribunalul Caraș-Severin îi dăduse dreptate fostului manager economic al SMU Caransebeș, în dosarul nr. 895/115/2018, actuala conducere a spitalului municipal a declarat apel iar soluția s-a stabilit de către următoarea și ultima insanță cu competență în acest litigiu de muncă.

Prin urmare, în urmă cu mai puțin de o lună de zile, Curtea de Apel Timișoara a decis respingerea apelului declarat de Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, prin hotărârea definitivă nr. 1058/2018.

Așadar, managerul Mihaela Popovici se vede pusă în situația de a o repune pe ec. Ana Ciortan în funcția de director economic, după ce a nominalizat-o pe Daniela Drăgoi pe același post în urmă cu mai multe luni. Doar că, între timp, pentru a preveni posibila reîntoarcere a Anei Ciortan în funcția de director economic, conducerea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a concediat-o pe Ana Ciortan de pe postul de economist pe care-l ocupa.

Angajată de peste 22 de ani la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, economistul Ana Ciortan nu a dorit să comenteze prea mult decizia instanței.

„Sunt un om simplu și modest. Nu doresc să îmi fac publicitate, nici mie și nici situației pe care o traversez. Eu mi-am văzut de treabă și de meserie, nu am fost participantă activă la tăierile de panglici. Am fost numită director economic al acestui spital în luna octombrie 2016 iar în martie 2017 am susținut concursul pe acest post. Contabilitatea Spitalului Municipal din Caransebeș a rămas fără oameni competenți, sunt doar începători pe partea contabilă! Și o spune un om cu expertiză în domeniul contabil, care s-a familiarizat cu situația și problemele financiare ale spitalului vreme de 22 de ani“.

Ana Ciortan a fost demisă de conducerea SMU Caransebeș, asigurată de Mihaela Popovici, într-o zi de vineri, 23 februarie, la ora 14:30, fiind anunțată că trebuie să părăsească în următoarele ore biroul în care își desfășura activitatea.

Ar fi interesant de aflat dacă la momentul numirii actualului directorul economic, Daniela Drăgoi, era „acoperită“ de documentele și studiile necesare ocupării funcției actuale, dacă cetățeanul indian dr. Singh Bhupinder, vorbitor prin aproximație de limba lui Eminescu, medic care nu are cetățenia română, putea ocupa o funcție de conducere în cadrul spitalului caransebeșean anume aceea de director medical iar semnele de întrebare nu o ocolesc nici măcar pe cea care taie și spânzură după bunul plac la SMU Caransebeș, Mihaela Popovici.

Instanța a hotărât ca „pârâtul“ Spital Municipal de Urgență din Caransebeș să îi plătească Anei Ciortan toate cheltuielile de judecată solicitate de aceasta și salariile din perioada în care a fost demisă și până la momentul repunerii ei în funcția de director economic.

Iar dacă ne gândim că primarul Caransebeșului, Felix Borcean, nu e străin de toate acestea…

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Popa Marius

  Interesant ar fi daca ar plati persoana care a gresit. Data viitoare sigur nu va mai gresi. Ca din banii oamenilor e simplu sa platesti greseala altora.

  Raspunde
 2. zero

  Curtea de Apel Timișoara a decis respingerea apelului declarat de Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș … conducerea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a concediat-o pe Ana Ciortan de pe postul de economist …
  „Eu mi-am văzut de treabă … Am fost numită director economic al acestui spital în luna octombrie 2016 iar în martie 2017 am susținut concursul pe acest post.”

  Şi alţii şi-au văzut de “treburile” lor, doar că erau altele:
  Metoda lui badea Vela de la Armeniş: “Noi nu ştim să mai avem contract cu dumneavoastră”, adusă la Caransebeş încă prin anii 2005 (cînd badea era primar) şi “recomandată” şi subalternilor. Asta şi în relaţie cu persoane juridice, firme cu care primăria avea lucrări şi contracte în derulare dar pe care Vela cel cinstit “uita” să le mai şi plătească … darămite cu măruntele persoane fizice sau slujbaşi.
  Tare ciudată o numire de director economic SMU în octombrie 2016 urmată de un concurs (?!) în … martie 2017. Timpul curge invers.
  Dar la “Fântânele” (Caransebeş) se poate orice.
  Aşa e şi “sportul” cu … PeNeLe: nominalizarea (numirea) câştigătorului unui concurs se face cu 5-6 luni înainte. Adevăraţi profeţi şi vizionari (de tăiţei) ăştia.
  După care se “organizează” şi câta concurs (olimpiadă), de ochii lumii şi … de “acoperire legală”. Personaje …
  Sportive, cinstite şi mai ales liberale, nu? :)
  P.S. Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti reprezintă o infracţiune. Dacă o vede cineva.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei