Ancheta DSP în cazul infectării de la Consiliul Județean Caraș-Severin e în plină desfășurare

a

În cazul infectării directorului general adjunct din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin Martin Motolan, Direcția de Sănătate Publică a județului a demarat o anchetă epidemiologică, în timp ce toate persoanele cu care acesta a intrat în contact sunt în izolare la domiciliu. Despre acest lucru, dr Romeo Dumitrescu noul șef al DSP a declarat pentru Reper24:

„Da, am demarat o anchetă. Din fericire dl Motolan nu este într-o suferință deosebită, nici cei cu care a avut contact și sunt izolați. Abia în câteva zile vom cunoaște cu exactitate care sunt toate persoanele cu care acesta a intrat în legătură în ultima perioadă. Nu vor fi testate persoanele din conducerea Consiliului Județean, Aceste teste se fac, conform legii, doar acelor persoane care manifestă simptome ale bolii, altfel nu ne vor fi de niciun folos“.

Referitor la existența tratamentului necesar pentru pacienții depistați pozitiv la coronavirus și internați în spitalele din Reșița și Caransebeș, dr. Romeo Dumitrescu a mai precizat:

„Există un protocol de tratament, folosit și la Timișoara de către medici, care se aplică și în Caraș Severin. Unul dintre medicamente, Caletra este pe terminate la Caransebeș. Nu este ușor de procurat, dar vom încerca să obținem stocurile necesare. Am fost la Caransebeș, am vorbit cu pacienții, sunt în stare bună, și majoritatea nu sunt simptomatici. Unii dintre ei au ieșit cu rezultate negative la al doilea test și urmează să fie externați în curând“.

Directorul DSP Caraș-Severin a făcut încă odată apel la populație să se ferească în această perioade, de contactul cu alte persoane, să evite locurile aglomerate.

„Românii trebuie să arate care sunt adevăratele arme împotriva acestui virus: „Respectarea legilor și a celor care ne conduc, pentru că nu ne vrea nimeni moartea și nici îmbolnăvirea, respectarea semenului, pentru că nimeni nu vrea să-l îmbolnăvească pe cel de lângă el și respectarea darului cel mai bun care l-au făcut părinții noștri, viața și calitatea ei, respectiv sănătatea, care nu se poate face cu medicamente scumpe. Românii au demonstrat că deși suntem săraci față de alte țări, totuși suntem mult mai bogați în fața lui Dumnezeu și a Maicii Domnului“.

 

Dan AGACHE

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Coronavirus

    Ce interesant era dacă domn” Cinu” avea covid 19 in urma cu cateva luni când chefuia cu fostul sef al poliției județene, domn avram si adjunctul , domn aurel. Poate s-au văzut in ultimele zile si nu mai știm noi pentru ca domn avram este pe linie moartă. Sănătate Multă.,nea Cinu, si la toată familia!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei