Andreea Răducan anunță revenirea lotului masculin olimpic de gimnastică acasă, la Reșița!

raducan andreea

La Reşiţa s-au aflat ieri fosta campionă a gimnasticii Andreea Răducan, preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică şi George Boroi, secretarul Comitetului Olimpic Sportiv Român, cei care, prin discursul lor, au prefațat un moment mult așteptat la Reșița: revenirea Lotului Masculin Național Olimpic de Juniori la Gimnastică în orașul care a pregătit și a dat sportului numeroși performeri de talie olimpică ai gimnasticii. I-am aminti aici doar pe recunoscuții campioni ai gimnasticii Răzvan Șelariu, Daniel Popescu, Marius Tobă, Flavius Koczi.  De altfel, viceprimarul Adrian Dacica s-a declarat încrezător în emulația pe care o va trezi pentru reșițeni prezența lotului olimpic de juniori la Reșița, considerând că numărul practicanților acestei discipline sportive va crește în următorii ani.

Andreea Răducan s-a arătat mulțumită de rodul implicării autorităților locale în demersul readucerii lotului olimpic de gimnatică juniori la Reșița, vorbind despre buna colaborare pe care atât COSR, cât și Federația Română de Gimnastică au avut-o în această perioadă cu reprezentanții Primăriei Reșița, dar și despre condițiile de ordin tehnic pe care le are orașul. Din partea conducerii Comitetului Olimpic Sportiv Român, secretarul George Boroi a salutat implicarea în proiect a viceprimarului Adrian Dacica, antrenorul emerit de lupte care este și un membru activ în Biroul Executiv al Federației Române de Lupte, una din federațiile sporive de top din Românie, cu o activitate prodigioasă, după cum a apreciat Boroi.

Conducătoarea destinelor Federației Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a ținut să le transmită reșițenilor: „sunt lucruri îmbucurătoare care se petrec la Reșița. Oraşul arată tot mai frumos, dispune de infrastructura necesară pentru deplasarea sportivilor la sală şi la şcoală, şi am găsit preocupări privitoare la interesul pentru activităţile sportive, la crearea condiţiilor şi facilităţilor în plan sportiv”. Revenirea lotului la Reșița s-ar putea produce pe data de 1 Octombrie, iar aceasta ține acum de decizia pe care o vor lua reprezentanții COSR-ului. Secretarul COSR, George Boroi, are încredere că Reșița va ieși triumfătoare în alegerea Comitetului Olimpic Român, condus de campionul olimpic la sabie al României din anul 2000, Mihai Covaliu.

Alături de viceprimarul municipiului Reșița, Adrian Dacica, la întâlnirea cu înalții oficiali ai COSR și FRG a luat parte și Rusalin Fîc, preşedintele CSM Reşiţa, care a mărturisit că înființarea acestui centru olimpic la Reșița reprezintă întoarcerea acasă a Lotului Olimpic Juniori de Gimnastică României.

La rândul său, prof. Robert Bălan, un antrenor reșițean de mare perspectivă pentru gimnastica românească, a apreciat că gimnastica masculină se află actualmente într-un moment dificil, dar printr-o bună conlucrare între toate forurile implicate se va putea ajunge din nou la un nivel de performanță sportivă la nivel internațional.

Vă reamintim că Centrul Național Olimpic Masculin de Gimnastică s-a desființat la Reșița în anul 1997. Reșița ar putea redeveni un oraș important pe harta mondială a gimnasticii, în condițiile în care rezultatele internaționale ale sporivilor vor fi din nou la înălțimea podiumului.

Sergiu TABAN

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei