Angajații Aquacaraș plâng că n-au combustibil să ajungă la intervenții, dar conducerea și-a luat Duster! De-al nou!

duster

Recent, un cetățean pe nume Șalău domiciliat în Reșița, s-a prezentat la redacția Reper 24, vorbindu-ne despre modul defectuos în care funcționează relația cetățean – Aquacaraș. Pe scurt, omul nostru povestește cum într-o zi, după ce a format zile întregi numărul Dispeceratului Aquacaraș pentru a  solicita o vidanjă la o asociație de locatari din municipiu, angajații Aquacaraș sosiți la fața locului au motivat că nu pot interveni cu utilajul din dotare, ca urmare a faptului că nu mai au combustibil alocat pentru luna în curs, adică octombrie. Cu alte cuvinte, blocăm județul și canalizarea pe care o plătim la zi la onorabila societate, pentru a ni se transmite că rația de combustibil s-a terminat undeva prin 24-25-26 octombrie. Și cei cărora le iese rahatul în casă din cauza unui dop din magistrala de canalizare Aquacaraș, ce să facă domnule Miu Ciobanu? Să aștepte luna următoare, noiembrie, când se reînnoiește cota, pentru a desfunda o țeavă de la canalizarea unui bloc? Hai că am reușit să fim din nou penibili, așa cum am mai fost și atunci când pe strada Gutâi din Microraionul 4 Govândari, în urma unei avarii la minunata rețea Aquacaraș, după telefoane peste telefoane care au fost date la același dispecerat Aquacaraș, apa potabilă a curs nestingherită pe străzile limitrofe „doar“ de vineri și până luni!? Adicătelea, doar 4 zile. Ce sunt alea, când metrul cub de apă e 7,54 lei, mai scump chiar și decât litrul de motorină! Să fi tot curs apă pe Gutâi în valoare de vreo câteva zeci de vidanjări…

Desigur, nu mă aștept ca la vreun control intern, audit, analiză, să fie găsite apelurile date în neștire de cetățeni și nici vinovații pentru această pierdere (previzionată?) din sistem, rezolvată de echipa lui „Milaț Însuși“ de-abia luni pe la ora 10. De altfel, sosit la fața locului, Iulian Milaț, într-o altă ordine de idei un tânăr de ispravă, s-a scuzat că nu avea cine să intervină în „vikend“, deoarece „canci“ echipe de intervenție. Atât de bine și-a dimensionat organigrama domnul manager Ciobanu, încât dacă ai norocul de ți se sparge țeava în bloc vineri, echipa de muncitori, (la a cărei simplă apariție ți se face mai mare mila când îi vezi pe băieți cu hârlețele și târnăcoapele alea staliniste), va ajunge la tine LUNI! Miu Ciobanu pare să joace rolul de căpitan, într-un soi de Titanic înmatriculat în CS, dar unul care ia apă mai ceva decât cel din 1912.

Nu sunt bani de motorină la Aquacaraș, dar s-au găsit pentru noua Dacia Duster!

De cealaltă parte, Consiliul de Administrație a prezentat (de fapt a băgat în mapa de ședință) raportul de activitate al CA-ului de la Aquacaraș. Numai bine c-am aflat și noi, cu acest prilej, că rolul domnului președinte de CA Aquacaraș Trifunescu, l-a preluat fosta secretară a primăriei Herculane, Diana Panduru. Evident, situația se datorează stării de sănătate a domnului Mihai Trifunescu. Din același raport, aflăm că același Consiliul de Administrație Aquacaraș a aprobat finanțarea în sistem leasing a unui autoturism marca Dacia Duster, prin societatea de leasing RC Leasing România. Deci, cum e cu banii de motorină pentru vidanjă? Ori e cota prea mică, ori lăsăm populația să rabde pentru că e momentul Duster la Aquacaraș? Desigur, dotarea parcului auto e una deficitară, ne aducem aminte cu ce prețuri s-au scos la licitație utilaje, autoturisme, camionete într-o perioadă de care fostul prefect Miu Ciobanu nu e străin deloc. Da măi, același Miu Ciobanu care este astăzi Fuhrer General la Aquacaraș. Însă dacă sintagma favorită a stăpânului apă-canal din CS este „strânge cureaua, până-ți ies ochii ca la melc“ atunci la prețul de achiziție al unui Duster, ați fi putut profita de oferta de sezon și ați fi achiziționat două Dacia Logan! Ce spuneți? Nu-i așa, domnule Ciobanu, că m-ați putea lua în echipa dumneavostră de comisari reeșapați, acest adevărat grup „Nouă, dar nu Vouă“, pentru că sunt eficient, competent, inteligent, modest și nici măcar n-am băut turnesol la școală?

N.R. autoturismul din imagine este doar cu titlu informativ

Foto playtech.ro

Sergiu TABAN  

Stiri similare

3 Comentarii

 1. revoltat de atatea opriri de apa!!!!!!!!!!!!!!

  ne-am dori o presa mai prompta?!!
  de ce nu anunati, nu mai zic macar cu o zi inainte, de opririle de apa???

  Raspunde
  1. Reper24

   Ne cerem scuze si noi suntem anuntati la fel ca si dvs, ori in timpul opririi, ori inainte cu cateva minute, depinde

 2. zero

  Eee… conducerea trebuie să se poată deplasa cu oarece în locurile “critice”.
  Cu fuhrer tăiţelu’ s-ar fi achiziţionat tot d’alea electrice din import şi nu româneşti de pe la Dacia.
  Că astea e… prea ieftine, e d’a noastre şi nu rentează comisionu’ (tăiţeii) la cei de la achiziţiile publice. Că oricum cetăţeanul plăteşte.
  La alea electrice “motorina” e mai pe gratis (la dus).
  Nu şi la întors (cu “ingerii galbeni”) unde mai trebuie câta motorină că nu au destulă (autonomie). Dar important e să fi dus, nu întors :)
  O fi fuhrer-ul de vina?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei