Angajații Ocolului Silvic Banatul Montan amenință cu demisia! „Nu ne-am primit salariile de două luni. OSBM, la un pas de insolvență”!

modelmic

 

Ocolul Silvic Banatul Montan ar putea cădea victimă luptelor politice, acuză angajații regiei autonome înființate în urmă cu un an de zile la inițiativa primarului Ioan Popa. Aceștia solicită întrunirea de urgență a AGA și găsirea de soluții pentru a scoate ocolul din situația financiară dificilă în care se află, înainte de a se ajunge la insolvență.

Salariații s-au prezentat astăzi în fața presei pentru a „elucida misterul care planează asupra ocolului”, după cum a declarat reprezentantul acestora, Sorin Ilie Peica. Conform acestuia, lucrurile au mers bine la Ocolul Silvic Banatul Montan până la începutul acestui an, când au început să apară sincope în plata salariilor. A urmat apoi celebrul episod cu auto-denunțul făcut de un angajat nemulțumit în numele directorului Ghiocel Meda, care a atras după sine un șir întreg de controale de la Garda Forestieră, Poliție și Ministerului Apelor și Pădurilor.

În urma acestor controale, din ce știm noi, nu s-au găsit iregularități foarte mari, doar unele inerente muncii unui ocol silvic. Au fost controale pe linie silvică, pe linie de audit financiar nu a controlat nimeni nimic. Ulterior, în relația dintre conducerea ocolului și Consiliul de Administrație au început să apară sincope, s-a ajuns la cererea de demitere a șefului de ocol. Aceste sincope au avut repercusiuni asupra activității ocolului și asupra salariilor noastre.

Referitor la CA , noi nu suntem juriști, dar știm să citim, iar după umila noastră părere, CA este constituit ilegal 100%. Conform regulamentului, din CA face parte în mod obligatoriu un reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, ceea ce la noi nu există”, a explicat Peica. Acesta susține și că majoritatea membrilor CA sunt angajați ai primăriilor, aspect care contravine și el regulamentului.

Angajații, prin vocea lui Peica, au atras atenția că nu și-au primit salariile de 2 luni de zile. Nu au fost primite nici bonurile de masă, susțin aceștia, iar asigurările sociale nu au mai fost plătite nici ele de luni de zile. Aceștia s-au arătat nemulțumiți și de faptul că nu li se acordă sporurile legale conform codului silvic, în condițiile în care șeful ocolului beneficiază de aceste sporuri. „Dacă e lege pentru dânsul, trebuie să se aplice pentru toți”, susține Peica.

Citește și Ghiocel, un român fericit și modest! Salariu de 64.000 lei pentru șeful Ocolului Silvic Banatul de Munte!

Conform salariaților, mare parte a problemelor financiare cu care se confruntă Ocolul Silvic Banatul Montan sunt cauzate de faptul că primăriile nu își plătesc cotizațiile:

„Facem un apel către cei 16 acționari, să renunțe la concedii și să vină să găsească o soluție. Au programată o adunare prin septembrie, dar atunci poate fi prea târziu. În iulie, Ocolul avea 166.000 de lei datorie doar la ANAF.

Suntem tratați cu indiferență crasă. S-a întrunit de 5 ori CA în ultima vreme, de 2 ori săptămâna trecută, dar singurul obiectiv a fost să îl dea jos pe Meda, de fiecare dată au fost 3 pentru, 3 împotrivă și unul se abține.

Facem apel public la dl Popa, noi îl considerăm un om de cuvânt, care face ceea ce promite. În una din ședințele CA, dânsul s-a exprimat foarte plastic, că pădurarii dacă stau fără salariu sunt ori idioți, ori proști, ori hoți. Controalele au arătat că hoți nu suntem. Idioți și proști, cred că avem toți un IQ măcar la nivel mediu. Noi am stat pentru că am vrut să avem serviciu, pentru în silvicultură este o lege nescrisă, trebuie să îți aperi pădurea chiar dacă nu iei salariu, pentru că răspunzi de ea. Nu este așa de simplu, ți-au luat mapa și pleci acasă. Până nu o predai la cineva, răspunzi pentru ea” .

Peica a adăugat că salariații au ajuns într-o situație disperată și că dacă nu se va găsi o soluție în cel mai scurt timp, își vor prezenta cu toții preavizul.

IMG_9911 IMG_9913 IMG_9914

Ocolul Silvic Banatul Montan are 26 de salariați și are în administrare 14.000 de hectare de fond forestier din localitățile: Reșița, Carașova, Goruia, Ticvani, Forotic, Brebu Nou, Brebu, Târnova, Iablanița, Cornea, Lăpușnicu Mare, Socol, Naidăș, Sasca Montană, Ciclova Montană și Nădrag (jud. Timiș).

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Adi Nica

  Asa se intampla cand nu ganditi si il mai si puneti in Consiliul de Administratie pe Bortes. Intreg Ocolul a fost gandit ca o posibilitate reala de ciordit, chiar nu vedeti ? Daca o institutie de forta, cu profesionisti care stiu carte va iau la puricat, scrie pe voi parnaie.Atentie, urmeaza Aquacaras….

  Raspunde
 2. zero

  Din articolul postat în 24 august:
  “ca măsură complementară, confiscarea valorică … de 477.220, 25 lei.”
  Adică conturile sunt abuziv blocate?

  „Facem apel public la dl Popa … dânsul s-a exprimat foarte plastic, că pădurarii dacă stau fără salariu sunt ori idioți, ori proști, …”

  Care Popa, recte tot abuziv-mânăria lui tăiţelu’?
  ( “angajații regiei autonome înființate în urmă cu un an de zile la inițiativa primarului Ioan Popa.”)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei