Angajații Primăriei Reșița nu s-au odihnit nici în zi de sărbătoare! 122 de copaci, plantați dintr-un foc!

 

modelmic

Luna noiembrie pare să fi fost luna plantării arborilor pentru Primăria Reșița, nu mai puțin de 170 de copaci fiind plantați zilele trecute în municipiul de pe Bârzava.

Cei care s-au ocupat de lucrări au fost angajații Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reșița, care au părut deciși să facă o adevărat demonstrație de forță la finalul săptămânii trecute. Vineri, când majoritatea românilor se bucurau de o zi liberă, cei de la  Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului au plantat nu mai puțin de 122 de arbori într-o singură zi. Alți 44 de copaci au fost plantați săptămâna anterioară.

Este vorba de platani, marea majoritate fiind plantați de-a lungul aleii de promenadă din Reșița, pe tronsonul din zona noilor magazine Kaufland și Lidl până la Mol, iar restul în parcurile Carașana, Siderurgistului și Traian Vuia, precum și la Moniom”, a explicat Daniel Călin, directorul Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reșița.

Toți copacii au termen de garanție de trei ani, deci în cazul în care apar probleme, aceștia vor fi înlocuiți fără costuri suplimentare.

Platanii care străjuiesc deja Bulevardul Revoluţia din Decembrie, din centru până la fostul CET, au fost plantați în urmă cu un an de zile, tot la finalul lunii noiembrie. După cum a precizat în mai multe rânduri primarul Ioan Popa, costul unui platan a fost de 270 de euro, ei fiind achiziționați în urma unei licitaţii, de la o pepinieră din Italia.

 

plantari (2)

plantari

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. zero

  “122 de arbori într-o singură zi. Alți 44 de copaci au fost plantați săptămâna trecută …garanție de trei ani … costul unui platan a fost de 270 de euro … din Italia”

  Adică pe 50.000 euro platani, într-o săptămână, import Italia, cu garanţie…
  Chiar dacă “montajul” şi “punerea în funcţiune” nu o face fabricantul :)
  Tot aşa (made de noi) a căzut şi “afacerea” CANDU de la Cernavodă (proiect abandonat la reactorul 5; 3 şi 4 în suspensie).
  Chinezii nu produc tăiţei şi platani?

  Raspunde
  1. Barat

   Iq-ul tau este egal nu numele noastre la un loc. Mai bine erau salciile alea de 1000 de ani, sau contractele capushelor de firme ce sugeau din primarie pana sa vina noua conducere… Cum se face ceva, cum dati cu cacat… Ai si tu platani de vanzare cumva? :)) De parca ar fi trebuit sa fie pe gratis, asa te electrocutezi… Du-te invartindu-te cu asa o postare!

  2. zero

   Nu vând platani, Iq Barat !
   Doar că de la 171 lei / buc / platan (româneşti) şi până la 1.270 lei / buc (270 euro) … “licitat” de căpuşele lui tăiţelu’ … e câta diferenţă … “cinstită”, nu :)
   Ai vândut U.A.T.-ului platanii ăştia cu … tăiţelu’ ?

 2. GEORGE

  Gratis nimic nu se face, dar la pret correct s-ar putea incerca.
  Gasesti in Romania platani la 60-80 de euro la 4.5 -5 m.
  E o diferenta de vreo 200 de euro/buc 170×200=34.000 euro. Fara comentarii !
  E luna decembrie, chiar sa vedem cati arbori o sa fie inlocuiti in februarie in garantie !
  Spre exemplificare deschide urmatoarul :
  https://www.gradina-noastra.ro/arbori-ornamentali/96-platan-300-m-350-m-platanus-x-acerifolia-.html.
  E cea mai ampla lucrare din oras, se face de 1 an. E o alee, totusi !

  Raspunde
  1. zero

   Atenţie! Preţul (românesc) e de 171 lei / platan, nu de 170 euro!
   Chiar preţul de pe link.
   Hoţie vizibilă pe banul public (tăiţelu’ &).
   Mulţumesc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei