Ansamblul „Semenicul” duce jocul și portul popular din Banatul de Munte, în Serbia

modelmic

Ansamblul „Semenicul“ ‒ Formaţia de Copii alături de Orchestra „Virtuozii Semenicului“ vor participa la Festivalul Internaţional de Copii „Tânărul Dansator“, timp de 2 zile, în data de 24-25 mai 2019, în Serbia.

Festivalul are loc în localitatea Nova Pazova, în țara vecină, iar tinerii dansatori cărăşeni vor reprezenta judeţul etalând frumuseţea jocurilor şi portul tradiţional. Deopotrivă, tinereţea dansatorilor va face ca cele două zile de Festival să fie nu doar o competiţie, ci şi o experienţă frumoasă, un prilej de a vedea şi admira alţi paşi, alte dansuri ale altor culturi bogate.

Ansamblul „Semenicul“ ‒ Formaţia de Copii va prezenta suite de dansuri din Banatul de Munte, jocuri specifice zonei noastre, elemente identitare pentru cultura tradiţională a judeţului Caraş-Severin.

Totodată, prezența Ansamblului „Semenicul“ și programul de excepție pe care acesta îl va prezenta va face cinste și bucurie bănățenilor din Banatul de Munte, dar și celor care iubesc jocul popular autentic. ​

Ansamblul „Semenicul“ se bucură de aprecieri prin participarea la numeroase Festivaluri, atât în ţară, cât şi în străinătate promovând imaginea culturală a judeţului şi identitatea locală.

foto: Pinterest

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei