Ansamblul „Semenicul“, omagiu adus artiștilor instrumentiști Sivu și Cosmin Golban, la Timișoara

Golban Semenicul

Tinerii de la Ansamblul „Semenicul” zboară tot mai frumos pe culmile gloriei artistice, fapt constatat la un recent eveniment artistic desfășurat la Timișoara. Dansatorii de la Ansamblul „Semenicul” al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin/Reșița (CJCPCT CS) au participat în data de 22 august la Festivalul Internațional de Interpretare Vocală și Instrumentală„Iosif-Sivu și Cosmin Golban“, ediția a XII-a, la Capitol în Timișoara.

Ansamblul „Semenicul”, singurul ansamblu folcloric invitat la Festivalul „Iosif-Sivu și Cosmin Golban“ a avut o evoluție de excepție, fiind apreciați prin aplauze stăruitoare, preț de minute în șir, dăruite de public pentru ținuta artistică și frumusețea suitelor de ardelene, doiuri și brâuri din Banatul de Munte.

Cel mai reprezentativ ansamblu folcloric din Caraș-Severin, renăscut complet odată cu începerea noului proiect al CJCPCT CS, a primit cu această ocazie, pe lângă aprecierile sutelor de spectatori și cuvinte de laudă din partea membrilor juriului de la acest Festival: prof.Gelu Stan, președintele juriului-dirijor și realizator al unor emisiuni folclorice emblematice la Radio Timișoara, prof.dr. Elise Stan – etnomuzicolog și realizator TVR, prof. Gheorghe Țunea, prof. Dorin Cuibaru și Petrică Pașca – dirijor Orchestra „Rapsozii Zarandului“ Arad.

Recitalul de excepție al dansatorilor de la Ansamblul „Semenicul” din Reșița va putea fi urmărit în zilele următoare în programele Televiziunii Favorit care a filmat spectacolele Festivalului Internațional „Iosif-Sivu și Cosmin Golban“, ediția a XII-a, după cum ne-a mărturisit prof. Ioan Benga, manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

Diana RADU

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei