Ansamblul „Semenicul”, pe scena tradiționalului Festival Internaţional de Folclor „Ana Lugojana”

modelmic

Ansamblul „Semenicul” al Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin va participa, alături de grupuri folclorice din Cipru, Bulgaria, Polonia, Turcia şi Georgia la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor „Ana Lugojana”.

„Ansamblul «Semenicul» al Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin va prezenta un program folcloric ce va cuprinde suite de orchestră din Banatul de Munte şi toate zonele ţării, recital – solistă vocală, Ramona Viţa, instrumentişti şi suite de dansuri din Banatul Montan. Coregrafia ‒ Simion Dragalina, conducerea muzicală – profesor Petrică Viţa”, informează managerul CJCPCT, profesorul Ioan Benga.

Festivalul Internaţional de Folclor „Ana Lugojana” se desfășoară pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Lugoj, ansamblul „Semenicul” urmând să urce pe scenă miercuri, de la ora 18:00. Pe lângă spectacolul ansamblurilor folclorice din țară și din străinătate, evenimentul cuprinde și prezentarea şi degustarea de produse tradiţionale. Festivitate de încheiere a festivalului şi înmânarea diplomelor şi a trofeelor va avea loc joi, 15 august, în cadrul Rugii lugojene.

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Costa

    Mai bine schimbati-i denumirea in Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Minoritatilor Nationale…ca ati tiganizat Ansamblul Semenicul cu palariile alea negre .Penibil…cine a fost si ce a ajuns Ansamblul Semenicul !

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei