Anunț Proiect complex de revitalizare a zonei centrale a Municipiului Reșița – cod MySMIS 125719

modelmic
Beneficiar: Unitatea Administrafiv-Teritorială Municipiul Reşiţa.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea condiţiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numărului de deplasari cu transportul privat (cu autoturisme) şi reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.
Proiectul raspunde Obiectivului tematic 4, Prioritatea de investiţi 4e, Obiectivul specific 4.1 prin promovarea unor măsuri pentru reducerea emisiilor de GES în Municipiul Reşiţa prin reducerea traficului generat de autoturismele personale în zona de studiu şi promovarea mijloacelor de transport alternative (crearea de zone pietonale, piste pentru deplasări cu bicicleta). Atingerea obiectivelor specificate se va realiza prin:
1. Îmbunătăţirea calităţii deplasarilor cu modurile nemotorizate (velo şi pietonal) prin creşterea standardelor de calitate şi sigurantă în utilizarea acestor moduri de transport.
2. Îmbunătăţirea accesului la staţiile de transport în comun şi a condiţiilor de transfer între diferite mijloace de transport în comun.
3. Îmbunătăţirea gradului de siguranţă pentru utilizatorii vulnerabili (pietoni şi biciclişti) prin asigurarea de facilităţi adecvate acestor tipuri de deplasări.
4. Reducerea congestiei din traficul rutier, a accidentelor şi a impactului negativ asupra mediului prin scăderea cotei modale a transportului individual cu autoturismul.
Valoarea totală a proiectului este de 52.550.538,74 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă totală este de 49.321.968,96 lei. Locul de desfăşurare al proiectului: Piaţa 1 Decembrie 1918, străzile Gratz, George Enescu, Nicolae Titulescu, Nicolae Bălcescu, Bielefeld şi Parâng, bulevardul Revoluţia din Decembrie porţiunea cuprinsă între Pod 7 Noiembrie şi staţia de carburanţi MOL, parţial pe amplasamentul Calea Timişoarei, Municipiul Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, România.
Data începerii proiectului: 17.12.2018 Data finalizării proiectului: 31.12.2019 Cod MySMIS: 125719
Persoana de contact: Dobre Graţian, Tel./Fax: 0255211692/0355080288, E-mail: proiecte@primariaresita.ro, sediu: Str. Piaţa 1 Decembrie 1918 nr. 1A, cod poştal 320084, Reşiţa, judeţul Caraş-Severin.
„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  „deplasări cu bicicleta … Valoarea totală a proiectului este de 52.550.538,74 lei”

  Ciudată … “gândire” de … revitalizare nemotorizată ! :)
  Pe banii ăştia (de 52.000.000,- lei) se pot cumpăra cam 100.000 de biciclete a 500,- lei bucata, puse în mod gratuit de către municipalitate la dispoziţia tuturor cetăţenilor din Reşiţa.
  Şi încă ar mai rămâne cîteva mii de biciclete de rezervă.
  Ar fi la mintea … cocoşului, dar nu şi a (intereselor) lui tăiţelu’ :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei