Apă cu mari semne de întrebare la robinetele din Doclin, Tirol și Biniș!

modelmic

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au luat analize din sursele de apă ale localităților județului Caraș-Severin, fiind verificată apa din sistemul centralizat de alimentare şi cea de la fântânile publice de pe raza localităţilor. În comuna păstorită de primarul Dănuț Oană, la Doclin, din punct de vedere al potabilității apei lucrurile stau cum nu se poate mai prost.

Rezultatele sunt îngrijorătoare, existând parametri chimico-fizici care nu corespund consumului în comuna Doclin. Mai mult, DSP a luat măsura de a sancționa autorităţile pentru neefectuarea analizelor ce trebuiau făcute în prealabil realizării sistemului de alimentare cu apă! Dacă la aceasta mai adăugăm și numeroasele probleme sesizate la Reper 24 de oamenii Doclinului cu așa zisa canalizare, atunci tabloul este unul complet.

Ne întrebăm, cum de a fost posibilă investiția din fonduri europene privind alimentarea cu apă potabilă a Doclinului, dacă primăria nu a realizat analizele potabilității ei? Vă reamintim că societatea abonată la lucrările publice din comuna Doclin, Speed Prod SRL, manageriată de firma familiei viceprimarului Reșiței, Ioan Crina, este cea care a executat atât lucrările de alimentare cu apă, cât și cele de canalizare din comună.

Între sistemele verificate în localitățile din Caraș-Severin, 39 nu corespund din punct de vedere al determinărilor chimico-fizice și microbiologice.

În cadrul Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, juristul DSP Caraș-Severin, Dan Miloș, a dezvăluit cum stau în fapt lucrurile:

„Un număr de 1132 de determinări chimico-fizice și microbiologice au fost analizate, dintre care 39 de probe au fost necorespunzătoare. Cele neconforme sunt în localitățile Ohaba Mîtnic, Șopotu Vechi, Copăcele, Grădinari, Ciclova Română, Buchin, Valea Timișului, Poiana, Doclin, Tirol, Biniș, Măureni, Șoșdea, Vermeș, Bucoșnița, Obreja, Var, Cornea, Macoviște, Cuptoare, Crușovăț, Mehadia, Zăgujeni, Prisaca, Zăvoi, Măru, Globu Craiovei, Petnic, Coronini, Berzovia, Gherteniș, Fizeș, Slatina Timiș, Sadova Veche, Berliște, Glimboca, Sichevița, Ticvaniu Mic, Ticvaniu Mare și Fârliug”, a precizat joi la ședința Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Dan Miloș, reprezentantul DSP Caraş-Severin.

 

Nici fântânile nu au fost ocolite de DSP!

Din fântânile publice din mediul urban și rural au fost prelevate 134 de probe de apă, cu peste 1.500 de determinări chimico-fizice și microbiologice, dintre care 97 au fost necorespunzătoare, în localitățile Bocșa, Cuptoare-Crușovăț, Cornea, Plugova, Globu Rău, Valea Bolvașniței, Văliug, Șușca, Belobreșca, Prigor, Căvăran, Borlovenii Vechi, Borlovenii Noi, Ciclova Română, Buchin, Poiana, Răcășdia, Vrăniuț, Coronini, Sfânta Elena, Copăcele, Iablanița, Petnic, Globu Craiovei, Lupac, Clocotici, Rafnic, Votnic, Bucoșnița, Ezeriș, Soceni, Gârliște, Goruia, Fârliug, Cornereva, Gruni, Bogâltin, Dolinsa, Ineleț, Dobraia, Zănoci.

 

Sergiu TABAN

Stiri similare

1 Comentariu

  1. diana docleana

    Domnu taban ,daca iti iau analiză din cap nu voi fi uimit ca in loc de creier voi avea plăcerea sa gasesc gunoi ?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei