Apă din nou potabilă, la robinetele orăvițenilor

robinetele

Apa de la robinetele orăvițenilor este din nou potabilă. ”Începând cu data 27 septembrie apa este potabila  în tot oraşul Oraviţa. Probele de apă prelevate confirmă că apa furnizată este conformă cu prevederile Legii nr. 458/2002, forma consolidată în 2011, pentru parametrii determinaţi şi poate fi consumată în siguranţă”, se precizează într-un comunicat al S.C. AQUACARAŞ S.A. 

Orăvițenii nu au putut consuma apă potabilă de la robinete timp de aproximativ 10 zile, după ce, din cauza ploilor abundente a crescut brusc turbiditatea apei brute la captările de apă din oraşul Oraviţa depăşind capacităţile staţia de tratare din oraș. În consecinţă, operatorul a recomandat utilizarea apei numai în scop gospodăresc până la reglementarea situaţiei, consumatorii fiind avertizați să nu folosească apa de la robinete nici măcar la prepararea hranei.

În prezent, situația a fost însă remediată, apa redevenind potabilă în întregul oraș, dau asigurări reprezentanții Aquacaraș.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei