Aparatură de ultimă generație pentru Spitalul din Oravița! Primăria contribuie la modernizarea unității!

modelmic

Conducerea Spitalului Orășenesc din Oravița a pus la punct un plan de dezvoltare a unității spitalicești și creștere a calității actului medical, care prevede printre altele dotarea cu aparatură de ultimă generație. O cerere de finanțare va fi trimisă săptămâna viitoare Ministerului Sănătății, administrația locală din Oravița dându-și deja acordul să contribuie la proiect cu 10% din suma necesară. 

Concret, se dorește achiziționarea unui aparat Roentgen digital pentru departamentul de radiologie, un sistem complet de laparoscopie rigidă, un sistem complet de endoscopie, o masă de operații, lampă pentru sala de operații, defibrilatoare pentru toate secțiile spitalului, monitoare pentru funcțiile vitale și a unui aparat de ventilație mecanică pentru serviciul de anestezie – terapie intensivă. Întreaga investiție se ridică la aproximativ 800.000 – 900.000 de euro.

„Ca să accesăm acești bani de la bugetul de stat, o condiție obligatorie este co-participarea Consiliului Local cu un procent de 10% din suma cerută de la Ministerul Sănătății.

Am decis să facem această solicitare întrucât tot se vorbește de un excedent financiar la nivelul bugetului de stat. Se tot vorbește că Ministerul Sănătății înapoiază la sfârșitul anului bani către Ministerul de Finanțe, că nu sunt proiecte. Iar aducerea unor aparate performante reprezintă o prioritate și o necesitate pentru spitalul nostru, pentru creșterea actului medical”, a explicat pentru Reper 24, managerul unității, dr. Felician Fara.

Conform acestuia, în cazul în care Ministerul Sănătății va aproba proiectul, primele aparate ar urma să ajungă la Oravița în prima jumătate a anului viitor.

Spitalul din Oravița are o capacitate de 280 de paturi și deservește întreaga populație din Valea Carașului.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei