Apelul DSP către medicii de familie

a

„Ținând cont de prevederile legale transmise de Ministerul Sănătății încă din 25 februarie 2020, în această perioadă de gestionare a incidenței infecției cu noul coronavirus, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin (DSP) roagă medicii de familie din județ să acorde atenție monitorizării și consultării persoanelor aflate în autoizolare după ce au călătorit în state afectate.

Aceste persoane se află și vor intra în continuare în evidența medicilor de familie, care trebuie să-i consulte, urmând ca în final să le elibereze adeverința necesară de ieșire din starea de autoizolare care le va servi la acordarea concediului medical. În cazul în care există persoane pe listele medicilor de familie care prezinte simptome respiratorii, medicii trebuie să îi sfătuiască să rămână acasă și să urmeze conduita și tratamentul prescris.

Dacă acele simptome apar la cei care se află în autoizolare, există atunci recomandarea să fie anunțată DSP Caraș-Severin sau, în caz de urgență, să se sune la 112, cu specificațiile necesare. Persoanele aflate în autoizolare trebuie să precizeze acest lucru atunci când sună la medic“ – a precizat directorul DSP Dănilă Miloș.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei