Aproape 100 de milioane de lei, cifra de afaceri a Direcției Silvice din Caraș-Severin! Masa lemnoasă, principala sursă de venit!

 modelmic

La aproape 100.000.000 de lei se ridică cifra de afaceri realizată în anul 2017 de Direcția Silvică din Caraș-Severin, conform unui raport prezentat în ședința Colegiului Prefectural de luna aceasta de către directorul instituției, Daniel Poliță.

Mai exact, în respectivul raport se precizează că la finele anului la finele anului 2017, conducerea instituției prognozează realizarea unei cifre de afaceri de 93.970 mii lei și a unui profit de 15.000 mii lei (16% din cifra de afaceri).

Principala sursă de venit a Direcției Silvice Caraș-Severin o constituie masa lemnoasă. Cantitatea de masă lemnoasă ce poate fi exploatată în anul 2017 de Direcția Silvică din Caraș-Severin, aprobată de Consiliul de Administrație al RNP Romsilva, este de 713.000 metri cubi și reprezintă 78% din posibilitatea anuală a pădurilor, conform amenajamentelor silvice, se precizează în raport. Până la finele anului 2017, directorul Daniel Poliță estimează că vor fi exploatați 634.000 mc.

Direcția Silvică din Caraș-Severin înregistrează venituri și din valorificarea altor produse și servicii decât masa lemnoasă: păstrăv de consum obținut  în cele 4 păstrăvării proprii (250 de tone), puieți forestieri, plante medicinale, asigurarea serviciilor de administrare a fondului forestier aparținând altor proprietari, servicii de paza pădurilor, prestații silvici, servicii de transport, acțiuni de vânătoare și pescuit sportiv, închirieri imobile, silvoturism.

În raportul prezentat în ședința Colegiului Prefectural sunt trecute în revistă și investițiile realizate în anul 2017: lucrări de reabilitare a unor drumuri forestiere (în valoare de 8,7 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fondul de accesibilizare), lucrări de corectare a torenților (1 milion de lei alocați de la B.D.C.E) și lucrările de reabilitare a sediilor ocoalelor și cantoanelor silvice, dar și pentru modernizare a utilajelor uzate cu durata de folosință expirată (1 milion de lei proveniți din surse proprii).

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei