Aproape 1,4 milioane de măști vor fi distribuite familiilor și persoanelor defavorizate din Caraș-Severin

masti

1.396.100 de măști de protecție au fost repartizate județului Caraș-Severin de Ministerul Sănătății, urmând să fie distribuite familiilor și persoanelor defavorizate din județ. Fiecare dintre beneficiari va primi 50 de măști, conform prevederilor legale.

„În temeiul Ordonanței de urgență nr. 78 din 2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, autorităților publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale, la solicitarea Ministerului Sănătății DSP Caraș-Severin a stabilit și transmis necesarul de măști de protecție. În baza contractului încheiat de Ministerului Sănătății la nivel național astăzi, 17.09.2020, materialele sanitare repartizate județului Caraș-Severin au fost furnizate și recepționate într-un total de 1.396.100, la nivelul solicitat.

Categoriile de persoane care beneficiază de măști de protecție, în urma listelor depuse la DSP Caraș-Severin din partea UAT-urilor sunt: persoane beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001, persoane din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de Legea 448/2006”, precizează Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

În listele de beneficiari sunt cuprinse 27.922 de persoane, fiecare dintre acestea beneficiind de 50 de bucăți de măști de protecție, conform prevederilor legale. Măștile de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate au fost puse la dispoziția UAT-urilor, în funcție de necesarul inițial transmis. Reprezentanții autorităților locale au obligația de a ridica măștile de la Direcția de Sănătate Publică și de a le distribui persoanelor beneficiare în baza listelor nominale. DSP a început deja distribuirea măștilor de protecție către UAT Bocșa, Caransebeș, Reșița, în cursul zilei de azi. Tot astăzi, celelalte 74 de UAT-uri din județ vor fi informate să-și organizeze activitatea de preluare a acestor materiale sanitare.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei