Aquapark și Wellness la Băile Herculane! Primarul Cristian Miclău dă verde investițiilor în stațiune!

modelmic

Edilul orașului stațiune Băile Herculane, Cristian Miclău, a supus în plenul Consiliului Local aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru construirea unui Aquapark de către un investitor privat din Băile Herculane. „Este vorba de un om de afaceri care deține două hoteluri în stațiunea Băile Herculane și care își dorește extinderea afacerii și în domeniul spa, relaxare și masaj“.

Viitoarea construcție de tip Aquapark va fi amplasată la intrarea în stațiunea Băile Herculane, dinspre Pecinișca. Conform declarației făcute de primarul Miclău pentru Reper 24,  Aquapark-ul va fi construit pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați, o investiție care va însemna un efort financiar în valoare de două milioane de euro.

În prezent, românii se arată din ce în ce mai dispuşi să încerce variantele moderne de relaxare şi tratament. În România, Cifra de afaceri din servicii spa de relaxare a ajuns la 5,6 milioane de euro la nivelul întregii ţări, iar tendinţa este de creştere susţinută. Domeniul se loveşte însă de câteva piedici.

Un apetit mai mare pentru răsfăţul care se dovedeşte a fi mai mult decât răsfăţ, interesul crescut pentru sănătate şi stare de bine şi popularizarea serviciilor din segmentul spa sunt principalele motoare de creştere ale segmentului. Așa cum se dovedește și în cazul stațiunii Băile Herculane, printre punctele tari se numără atât interesul investitorilor, cât şi al consumatorilor pentru acest domeniu, chiar dacă industria locală se află încă la un nivel incipient. În acest moment, în România, conform declarației făcute chiar la Băile Herculane de vicepreședintele Consiliului Concurenței, Otilian Neagoe, există o seamă de consultanţi şi specialişti spa care au lucrat peste 10 ani în străinătate şi au adus know-how-ul acumulat în ţară, ridicând astfel nivelul pieţei.

Şi legislaţia a ajutat, impunând existenţa unui centru spa/wellness în cadrul tuturor hotelurilor de cinci stele. Pe de altă parte, un mare minus al industriei este dat de lipsa nomenclatorului de meserii. În acest moment nu există în Clasificarea Ocupaţiilor din România precizări pentru slujbe de spa manager, terapeut spa, recepţioner spa şi lista poate continua. Aşadar, nu există nici şcoli spa, pentru că momentan nu pot fi eliberate diplome, însă primarul Cristian Miclău caută soluții și pentru segmentul resursei umane.

Sergiu TABAN

 

 

 

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei