Asociația Acasă în Banat, în sprijinul lui tanti Lenuța din Ersig, o bătrână care trăiește dintr-un ajutor social de 140 de lei!

modelmic

Toți cei cu suflet mare pot contribui, alături de asociația Acasă în Banat, la repararea casei unei bătrâne din județul Caraș-Severin. Construcția stă să cadă, femeia fiind nevoită în prezent să trăiască într-o rulotă. Este cea de-a opta casă aflată în vizorul reprezentanților asociației, care mizează și de această dată pe sprijinul voluntarilor.

Pentru actualul nostru proiect, ne deplasăm la Ersig, în comuna Vermeș. Avem un caz acolo, o doamnă de 72 de ani care trăiește dintr-un ajutor social de 140 de lei pe lună, o situație aproape imposibilă.  Casa veche a doamnei stă să cadă efectiv, unul dintre pereți este aplecat, stă să cadă și trage după el și acoperișul. Ne vom duce la ea sâmbătă 10  noiembrie și 17 noiembrie. Ne ducem să îi consolidăm puțin casa, să reparăm acoperișul, să schimbăm geamurile, să facem un gard, să construim un veceu, pentru că efectiv trăiește în niște condiții de toată mila. Cazul ne-a fost adus în atenție de către o doamnă din Vermeș. A auzit despre asociația noastră, ne-a contactat, ne-a trimis câteva fotografii și am convenit să evaluăm la fața locului ce se poate face”, a explicat pentru Reper 24, Radu Trifan, unul din membrii fondatori ai Asociației Acasă în Banat.

Lucrările pe care și le propun cei de la Asociația Acasă în Banat sunt destul de complexe, și includ pe lângă cele enumerate mai sus și renovarea tencuielii, amplasarea unei sobe, construirea unui gard înconjurător și a unui șopru de lemne, curățarea și desfrișarea curții și a grădinii, amenajarea de alei. Până în prezent, s-au asigurat deja soba și țigla de acoperiș dar mai este nevoie de: 4 grinzi 10x10x6 metri, 10 grinzi 10x10x4 metri, 12 rigle căpriori, 4 legături lăteți, 10 bucăți plăci OSB, 1-2 metri cubi de scândură, folie anticondens – 1 rolă mare,  conectori lemn (20-30 buc), holșuruburi diferite dimensiuni (3-4 kg),  balamale – 3 perechi, broască porți – 3 buc., sistem burlane scurgere pentru 2×5 metri, stâlpi de gard – 20 bucăți, plasă de gard – 2 role x 20 metri, ciment/multibat – 10 saci, var praf – 3-4 saci, pietriș, nisip, lut de tencuială, vopsea – 4-5 litri, lac – 4-5 litri, informează reprezentanții asociației.

45416256_556805464768764_3392328314713538560_n

Toți cei care doresc să contribuie alături de Asociația Acasă în Banat la reabilitarea casei lui tanti Lenuța din Ersig, o pot face în unul din următoarele moduri: să se prezinte în una din cele două sâmbete la fața locului și să pună umărul efectiv la lucrări, să doneze oricare din materialele necesare sau să doneze o sumă în bani.

Donații în bani se pot face către:
Asociația Acasă în Banat, CIF 39329018
Adresă: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, județul Caraș-Severin
Cont pentru donații în LEI:
RO58BPOS36821486626RON02
Donații în EURO:
RO20BPOS36821486626EUR01
PayPal:
[email protected]

De când s-a dus vestea despre acțiunile asociției, pe adresa acesteia sosesc foarte multe cereri, din păcate nu toate pot fi onorate.

„Sunt cazuri și cazuri, unele unde noi nu putem să intervenim. Spre exemplu, persoane cu mari dificultăți economice, dar care trăiesc în chirie, ori noi nu putem să intervenim să renovăm case ale unor proprietari care la rândul lor încasează chirie, dar nu au grijă de imobilele respective. În alte cazuri sunt persoane care consideră că sunt într-o situație grea, dar cu părere de rău le spunem că pe listă avem situații mult mai grele”, explică Radu Trifan.

Căsuța din Esig este cea de-a opta pe care membrii Asociației Acasă în Banat și-au propus să o reabiliteze, ei beneficiind în toate proiectele lor trecute de ajutorul a numeroși voluntari.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157701708265381″]

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei