„Așteptăm ca timpul să liniștească apele”! Început de an universitar la UEM Reșița!

modelmic

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița rezistă! Rezistă la scandaluri, presiuni, proteste, acuzații de plagiat, ordine de monitorizare și intră cu surle și trâmbițe într-un nou an universitar. Cu aproximativ 1.200 de studenți, conducerea UEM se declară optimistă cu privire la viitorul singurei instituții de învățământ superior din Caraș-Severin.

Fiți bucuroși că ați ales UEM, locul unde vă puteți forma profesional. Învățământul superior reșițean este într-un proces de reconstrucție, de transformare, de adaptare la tot ceea ce înseamnă calitate în învățământul superior, în acord cu cerințele existente pe piața muncii. Fiți bucuroși că ați ales Reșița, un oraș în care lucrurile încep să se miște, un oraș care începe să se transforme”, a fost mesajul transmis de rectorul Andrare Bichescu studenților aflați la început de drum.

Conform lui Bichescu, numărul studenților care aleg universitatea reșițeană este într-un trend ascendent, UEM având în acest moment aproximativ 1.200 de studenți (dintre care aproape jumătate sunt boboci).

Avem așteptări mari de la noul an universitar, avem proiecte de implementat, avem numeroase contracte de parteneriat de dus la bun sfârșit și de încheiat altele. Avem așteptări de la aceste noi generații de tineri, de a fi implicați în viața comunității noastre academice, de a fi implicați în viața comunității locale, pentru că doar împreună putem să sperăm la o reconstrucție, la o dezvoltare a orașului, a județului și regiunii”, a adăugat Bichescu.

Întrebat de Reper 24 cu privire la ordinul de monitorizare a universității emis de Minister în urma unui control al Consiliului de Etică și Management Universitar, rectorul UEM a precizat că în prezent lucrurile sunt practic în stand by, dar s-a arătat optimist cu privire la deznodământ:

„În momentul de față a fost emis acel ordin de monitorizare, noi am atacat respectivul ordin la instituțiile responsabile, nu am mai primit nicio informare din partea ministerului, prin urmare așteptăm ca timpul să liniștească apele și să așeze lucrurile așa cum ar fi normal să se așeze”.

IMG_2713 IMG_2715

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2019-2020, începută tradițional cu imnul Gaudeamus Igitur, s-a derulat în prezența prefectului Matei Lupu și a primarului reșițean Ioan Popa.

UEM este o universitate deosebită, cu care ne mândrim, cu toate problemele care există, cu bune și cu rele, cele rele să se ducă, să rămână doar cele bune, ca noi să putem spune în continuare că UEM din Reșița a rezistat și rezistă peste timp”, a precizat prefectul Matei Lupu, în timp ce primarul Ioan Popa i-a îndemnat pe tineri să învețe și să își vadă de treabă, deoarece Reșița are nevoie de ingineri, de oameni cu pregătire superioară. „Sper ca viitorul să îi găsească într-o Românie mai bună, care să le permită să rămână acasă”, a adăugat edilul.

De la masa prezidiului nu au lipsit nici fostul rector Doina Frunzăverde, actualul președinte al Senatului UEM (care însă nu a luat cuvântul spre deosebire de anii trecuți), inspectorul școlar general Marius Cornici și reprezentantul Consiliului Județean Caraș-Severin.

IMG_2728 IMG_2739

 

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

  1. zero

    „Sper ca viitorul să îi găsească într-o Românie mai bună, care să le permită să rămână acasă”, a adăugat edilul.

    Aşa cum el însuşi a şi rămas edil (de tăiţei) acasă la el (la Nădrag) precum balena în borcan.
    Nu? :)

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei