Atac cibernetic hilar asupra unei instituții de cultură din Reșița

hilar

Dacă nu ar fi venit cu dovezi concludente, am fi crezut că managerului Teatrului de Vest din Reșița îi plac rolurile în comediile ieftine, atunci când a declarat că website-ul instituției a fost hackuit.

Deși nu deține date de interes strategic și nici pe departe instituția vizată nu are statutul Pentagonului, site-ul Teatrului de Vest din Reșița a fost distrus, se pare, de un hacker care ar fi vrut să se distreze pe seama reprezentanților acestei instituții de cultură.

Un hacker s-a arătat foarte interesat de site-ul nostru și efectiv ni l-a distrus. S-a întâmplat luni, cel care se ocupă de imaginea teatrului, Bogdan Piperiu, pe care îl cunoaște toată lumea, m-a anunțat pe mine marți după-masa, după ce luase legătura cu domnul Buta care ne-a oferit domeniul”, a declarat Florin Ionescu, managerul teatrului.

Coincidență sau nu, site-ul teatrului a fost atacat cu câteva zile înainte de premiera spectacolului „Jocul dragostei și al întâmplării”, programată vineri, 21 februarie.

Nu știu ce interes a avut înaintea premierei, pentru că nu suntem o instituție de unde ar putea avea vreun avantaj, deci a fost o chestie de distracție pentru hacker, nu cred că cineva ar fi avut interes să facă rău teatrului înaintea premierei”, a mai spus Florin Ionescu.

Website-ul va fi refăcut în cel mai scurt timp, toate informațiile și noutățile fiind postate în acest moment pe pagina de facebook a teatrului.

O să depunem o plângere la poliție. Profesioniștii ne-au spus că un hacker bun, cum este și cel care ne-a aranjat pe noi, își ascunde foarte bine urmele. El poate să fie din Reșița și să apară că operează din Hong Kong”, a mai declarat directorul Ionescu.

Întrebat dacă ar exista suspecți, managerul a mărturisit că nu dorește să se lanseze în „cancanuri”.

foto. suar.grid.id

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. zero

    „Un hacker s-a arătat foarte interesat de site-ul nostru și efectiv ni l-a distrus.”, a declarat Florin Ionescu, managerul teatrului.

    Şi tăiţelu’ s-a arătat foarte interesat de Reşiţa şi efectiv …
    Concluzia?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei