ATENȚIE la localurile care ne expun la pericole! Toate spațiile care nu au autorizație de securitate la incendiu vor fi semnalizate cu panouri

 modelmic+editorial

„Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu” – așa va suna panoul de înștiințare care va trebui montat la intrarea în fiecare local sau spațiu public din Caraș-Severin, și din restul țării, care nu deține autorizație de securitate la incendiu.

 

Legea a fost publicată în Monitorul Oficial al României din 18 ianuarie și impune afişarea unor panouri de înştiinţare asupra clădirilor şi spaţiilor publice, din categoria comerţ, cultură şi turism, care nu deţin această autorizaţie.

În acest sens, beneficiarii acestor construcţii publice au obligaţia să realizeze şi să amplaseze în dreptul intrărilor,  panouri de înştiinţare, tipărite cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2.5 cm, de culoare roşie, pe fundal alb, având conţinutul: „Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu”.

Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancţionarea contravenţională cu amendă în cuantum de până la 5.000 lei.

Construcţiile publice care vor trebui să afişeze panourile de înştiinţare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori şi pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranţă pentru prevenirea incendiilor.

Această obligație vizează categoriile de construcții, cu următoarele destinații:

- clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de comerț – baruri, cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, magazine, supermagazine și hipermagazine

- clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de cultură – teatre, cinematografe, săli polivalente, săli de spectacole sau altele asemenea, destinate sau deschise participării publicului;

– clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de turism – hoteluri, moteluri, hosteluri, vile turistice, cabane turistice, pensiuni, apartamente și camere de închiriat în regim hotelier.

incendiu-350x263

 

 

Diana RADU

 

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei