Atenţie mare de vă poartă drumurile prin Serbia. Au fost inundaţii şi alunecări de teren!

serbia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează pe teritoriul Republicii Serbia că, pe fondul precipitaţiilor abundente înregistrate în ultimele 48 de ore, la data de 15 mai 2014, autoritățile locale au declarat stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Serbia.

În unele regiuni, cantitățile de apă au depășit 120 litri/mp, zonele cele mai afectate fiind Kolubara,  Macvanski, Valjevo, Sabac, Cacak, Uzice, Lucan, Mionica, Loznica, Zajecar, Osecina, Koceljevo, Lajkovac, Ub, Ljig, Gornij Milanovac, Mali Zvornik, Pozega, Vladimirci si Kosjeric, se arată în comunicatul MAE.

De asemenea, ca urmare a alunecărilor de teren a fost oprit:

-       traficul feroviar pe ruta Belgrad-Nis;

-       traficul rutier și feroviar pe porțiunea de drum Belgrad-Bar;

-       traficul rutier pe Ibarska Magistrala.

În cursul zilei de 15 mai 2014, regiunile Srem și Belgrad precum și vestul Serbiei, se află sub cod roșu de precipitații, în vreme ce regiunile Backa, Banat, Sumadija, Pomoravlje, sud-estul și sud-vestul Serbiei, se află sub cod portocaliu de ploi. De asemenea, zonele Backa, Banat, Srem, Belgrad și sud-vestul Serbiei se află sub cod galben de vânt.

Totodată, în regiunile muntoase din Serbia (Kopaonik), din cauza căderilor de zăpadă, majoritatea drumurilor au fost închise circulației rutiere, stratul de zăpadă ajungând la circa 48 cm.

De asemenea, condițiile meteorologice neprielnice au determinat autoritățile locale să dispună suspendarea cursurilor școlilor generale și a liceelor din Belgrad în perioada 15-16 mai 2014.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc/tranzitează teritoriul Serbiei să evite în zilele următoare deplasările ce nu sunt necesare și să se informeze în prealabil asupra stării drumurilor și a condițiilor meteorologice.

Informații detaliate privind condițiile meteorologice pot fi obținute accesând următorul link: http://www.meteoalarm.rs/eng/meteo_alarm.php?ma_datum=2014-05-15.

Informații privind traficul rutier și starea drumurilor pot fi obținute accesând următorul link: http://www.putevi-srbije.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=1188&Itemid=488&lang=en

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei