Au fost odată liberali! Excluși din PNL, Tămășilă și Pop își pierd scaunele de consilieri locali la Caransebeș!

PNL exclude tradatorii

Biroul Permanent Județean PNL Caraș-Severina votat în unanimitate în ședința de astăzi excluderea din partid a membrilor Toma Tămășilă și Ioan Pop, consilierii locali care au trădat interesele PNL în favoarea grupului PSD din Consiliul Local Municipal Caransebeș, provocând, prin votul lor, demiterea city-managerului Andrei Ungur și alegerea consilierilor PSD ca majoritari în board-ul decizional al societăților Transal Urbis și Gugulania. Ungur, devenit recent președinte interimar al organizației PNL Caransebeș a solicitat structurii superioare politice BPJ PNL Caraș-Severin, excluderea celor doi consilieri din calitatea de membri ai PNL. Prin această măsură, de retragere a sprijinului politic, Tămășilă și Pop urmează să își piardă implicit mandatele de consilieri municipali.

Dacă cineva încă își mai făcea iluzii, astăzi s-a lămurit definitiv faptul că președintele liberalilor cărășeni, senatorul Marcel Vela controlează cu fermitate biroul județean al PNL, propunerea de excludere a celor doi fiind votată chiar și prin vot secret, cu buletine împăturite de apropiații primarului Felix Borcean, Ioan Cojocariu și de Dumitru Rujan.  Dovadă că Sir „Coajă” știe să redevină un soldat disciplinat, atunci când partidul i-o cere.

Se joacă „brâu pe coantră” în politica de la Caransebeș, conflictul fiind departe de a se fi încheiat între gruparea Vela și cea a edilului șef Borcean, ultimul consiliat de figuri autohtone pesediste, confirmate în politică de același neobosit Marcel Vela, îi amintesc aici ex-liberalii Bogdea și Iova.

Cu doar câteva ceasuri înainte de excluderea celor doi membri și consilieri locali PNL, Marcel Vela continua să-l ironizeze într-o conferință de presă pe cel care i-a succedat la conducerea administrației din Caransebeș. „Pe Felix Borcean nu îl poate da nimeni afară sau nici măcar sancționa pentru că și-a dorit să rămână fără city-manager. Este opinia lui administrativă. Primarul Borcean este principalul beneficiar al faptului că eu am avut 10 ani city-manager. Întâmplător a fost vorba de tatăl domnului Felix Borcean și a fost unul dintre argumentele principale pentru care eu l-am propus pe Felix Borcean director la liceu și candidat la primărie.  Un city-manager poate fi util unei administrații locale. Poate fi ordonator de credit, poate să urmărească disciplina financiară legată de facturi, contracte. Eu, 10 ani de zile nu am semnat contracte, facturi și chitanțe sau ordine de plată, având un city-manager pe care m-am bazat mereu. Atâta vreme cât înțeleg că la Turnu Ruieni există administrator public, city-manager, cred că și Caransebeșul, ca municipiu, putea avea city-manager. Dar, așa cum trei ani de zile nu m-am băgat în deciziile și politica domnului primar, nici aici nu pot să spun de ce a propus să desființeze postul de city-manager, poate e mai capabil decît mine și poate lucra fără un city-manager. Să lămurimm și un alt aspect. Consilierii liberali care au fost excluși, nu au fost dați afară pentru că au votat desființarea postului de city-manager, ci pentru faptul că au votat un consilier PSD într-un Consiliu de Administrație, în detrimentul unui consilier PNL. Iar aceasta este o trădare, nu o soluție sau un gest administrativ”.

De altfel, prim-vicepreședintele Jaro Marșalic a fost în asentimentul declarației făcute de Vela, precizând, în strânsă legătură cu recentele declarații ale primarului Borcean, că nimeni nu îl obligă pe acesta să rămână în PNL. Printr-o paralelă între PNL și politica legată de emigranți a premierului din Australia, Marșalic a afirmat: „Australia are două mari reguli și principii: este o țară liberă; puteți veni la noi și vă primim, dar tot așa aveți și dreptul de a pleca, dacă nu vă convine. Regulile sunt ale statului Australian iar cine vine în Australia se supune acestor reguli. La fel este și la noi. Toată lumea are o luptă. Poate să o aibe. Și la noi au fost de multe ori discuții. Dacă nu mi-a convenit regimul puteam să plec. Dar am ales să lupt aici și să îmi exprim punctul de vedere în partid. Corect și bărbătește!

La rândul său, primarul orașului Anina, Gheorghe Românu afirmă că declarațiile apărute în presă ale primarilor liberali Torma și Borcean au avut un rol destabilizator pentru PNL în Caraș-Severin. Românu, care  spune că nu are nicio problemă cu Biroul Județean PNL, ba chiar l-ar avantaja să nu facă parte din BPJ dacă nu s-ar discuta deschis linia pe care o urmează formațiunea, declară că preferă să se ocupe de administrație și nu ar aduce niciun beneficiu PNL-ului dacă ar sări la gâtul conducerii, cea care nu i-ar putea soluționa problemele admnistrative cu care se confruntă la Anina, partidul fiind în opoziție la nivel național.

Noile propuneri de consilieri locali municipali la Caransebeș pe lista organizației PNL Caransebeș sunt Alexandru Stănescu și Ciprian Brancu, aceștia fiind validați de BPJ-ul PNL reunit la Reșița.

Totuși, edilul Felix Borcean a avut astăzi parte și de o veste bună: în Caraș-Severin a descălecat Cioloș! Noapte bună!

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

4 Comentarii

 1. zero

  “Consilierii liberali care au fost excluși, nu au fost dați afară pentru că au votat … ci pentru faptul că au votat …”

  Curat-murdar Vela ăsta :)
  A şi uitat că deja a mulţumit PSD-ului (prin d-na Jivan) pentru fondurile obţinute de aceasta pentru spital şi în loc să demisioneze el însuşi ca incapabil de treabă acum îşi decimează consilierii aleşi democratic ca şi când el ar fi “cetăţenii”.
  Pe tăiţelu’ nu îl excluzi, bre Vela, ca să îl înlocuieşti cu un alt primar?
  Multă lume ţi-ar fi recunoscătoare în veci, s-ar reduce impozitele, ar creşte salariile şi capitalul tău. Electoral, nu celălalt.
  Poate te gândeşti la asta …

  Raspunde
 2. barat

  Vela are dreptate când afirmă, ceea ce afirmă: „Eu, 10 ani de zile nu am semnat contracte, facturi și chitanțe sau ordine de plată, având un city-manager pe care m-am bazat mereu..”! Se cunoaște faptul că el a controlat atât aparatul propriu de specialitate cât și majoritatea Consiliului Local Caransebeș! Evident că i-a profitat semnătura domnului profesor Borcean, din moment ce el, din umbră, dicta către consilieri să inițieze/voteze Hotărâri după interesele sale! În atare situație, este „curat”! De altfel, și acum MAI are tot felul de interpuși și lachei „la scară”! Obedienți puși în funcții de conducere pe la diverse SRL-uri, subordonate Consiliului Local/instituții/organizații publice, pe care tot Vela îi coordonează! Acest om este o plagă mai malignă decât ciuma bubonică! Numai cine nu a lucrat cu el/în subordinea lui nu poate înțelege aspectele sus-menționate! Un comportament abject, căruia dacă îi spui NU, te „trimite la origini” și mai departe decât atât!
  Acestui ins i s-ar potrivi și vorbele lui Petre Ispirescu: „[Pigmeii] erau zăcași la inimă și aveau pizmă… pe oamenii ceilalți. ”. …

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei