Au trecut Dunărea cu o barcă gonflabilă! Migranți prinși la Moldova Veche!

 

barca

Șapte cetățeni din Siria și Egipt care au vrut să intre ilegal în România traversând Dunărea cu o barcă gonflabilă, au fost prinși de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche.

În data de 13.02.2020, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, venind dinspre malul sârbesc al Dunării, o ambarcaţiune care a intrat în apele teritoriale româneşti şi a acostat la mal.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut, la malul românesc al Dunării, şapte cetăţeni străini şi o ambarcaţiune gonflabilă, dotată cu motor”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

migranti1

Migranții au fost duși la sediul sectorului pentru identificare, în urma verificărilor stabilindu-se că din grup făceau parte cinci cetăţeni din Siria şi doi din Egipt, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani.

Polițiștii de frontieră au mai aflat că ambarcațiunea a fost condusă de unul din cei șapte bărbaţi, acesta fiind un cetățean sirian, în vârstă de 26 de ani. Totodată, persoanele în cauză au declarat că au trecut fluviul Dunărea din Serbia cu ambarcaţiunea respectivă şi intenţionau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru şase dintre cetățenii străini, respectiv de trafic de migranți pentru conducătorul ambarcațiunii.

În continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonare unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei