Au venit americanii la Reșița. Să ne bucurăm?

 1
Prezența ambasadorului american în România, Excelența Sa Adrian Zuckerman, într-o vizită de doar câteva ore în acest colț uitat de țară care se numește Reșița, nu putea trece neobservată. Într-o postare pe rețeaua de socializare, edilul municipiului de pe Bârzava, Ioan Popa a afirmat:
 2
Alături de președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, am primit astăzi (ieri, 3 decembrie NR) vizita Excelenței Sale, domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România. Am profitat de această ocazie pentru a-i prezenta domnului ambasador istoria Reșiței și oportunitățile de dezvoltare pe care le oferă Banatul de Munte.
 3
De asemenea, în contextul în care România își respectă angajamentul față de NATO și alocă 2% din PIB pentru investiții în apărare, am prezentat domnului ambasador potențialul fostei uzine de armament Arsenal, aflată în conservare. Această uzină poate reprezenta o oportunitate pentru un investitor strategic.
 4
Domnul Zuckerman ne-a asigurat de toată deschiderea dânsului, urmând ca pe viitor să purtăm discuții punctuale pentru a găsi proiecte comune în care să putem colabora“.
 5
Bunicii și părinții noștri i-au așteptat ani la rând pe americani să vină. O tentativă de descălecare în Banatul Montan a americanilor a fost acum 20 de ani la fostul Combinat Siderurgic, actualul TMK, iar amintirile reșițenilor din acea perioadă nu sunt tocmai plăcute. Poate de această dată să fie de bun augur, iar vizita Excelenței Sale să fie urmată de cea a unei serii de investitori de care municipiul de pe Bârzava are atât de mare nevoie.
Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

9 Comentarii

 1. Johann Nicolescu

  O ciorba reincalzita ?! … adica, din bla-bla-urile primarului Popa, ca arezolvat o asa zisa “investitie sigura” la Resita a companiei germane de armament Rheinmetall, care ar fi urmat sa produca armament la Resita dar care care si-a construit, in acest timp doua fabrici, una in Ungaria si cealalta tocmai in Australia. Poate ca macar acum sa realizeze Popa, ca Resita si resitenii au nevoie, ca de aer si de apa, de investitori importanti care sa ofere multe locuri de munca, cat mai mult si bine platite. Ca tinerii resiteni trebuie calificati, recalificati si profesionalizati si apoi angajati in Resita, ca sa nu mai plece in pribegie prin lume, ca sa-si castige o paine si poate chiar si o parte cat mai mare dintre resitenii plecati la lucru in alte tari, sa se intoarca acasa si sa lucreze la Resita. Asta este singura sansa a Resitei ca sa se dezvolte si sa se modernizeze.

  Raspunde
  1. Doringo

   Bla,Bla.Bla, Va meritati soarta Fraierilor nu va mai vaicariti ,iesiti 5 milioane pe strada si demonstrati Nu mai votati toti spagari si impostori de 30 de ani aceiasi vaicareala. Politicieni nu apropa nici un contract daca nu iese ,,spaga ,, bine ca aveti Biserici si tranvaie goale ,si Resiteni ,,plecati in pribegie ,,nu vin sa moara in spitale pline de ,,Spagari,,nu stati si mincati seminte ,in speranta ca cineva va face treaba…,,cu fonduri europene,,

 2. imoGen

  “Bunicii și părinții noștri i-au așteptat ani la rând pe americani să vină”

  Și americanii au oferit România pe tavă rușilor, iar în prezent noi ne plecăm în fața americanilor și îi luăm exemplu.

  Raspunde
 3. Cetățeanul Trollmentat

  Domnu Dan, rămâneți obiectiv până la capăt! Mister Zukerman (ehee dacă era Zuckerberg) a promis solemn cu mâna pe arsenal că, Carașu va fi al 51-lea stat din SUA. Uraaa și la gară (la Moniom)!

  Raspunde
 4. 6 case

  V-a dat ordine așa-zisul ambasador american ce și cum să faceți?! Ăsta nu e ambasador. E agent electoral al lui Iohannis și al PNL și trimis special în România ca să facă politică în detrimentul statului român. Iar mojicii noștri: Iohannis și PNL se supun orbește în numele Parteneriatului Strategic numai și pentru faptul că acest reprezentant al SUA îi ridică în slăvi fără niciun merit.

  Raspunde
 5. Dan

  Și în fond ce este rău că a venit!? Foarte bine numai prin comunicare și deschidere se poate face ceva ! 30 de ani am tot mestecat lozinca lui Iliescu „ Nu ne vindem țara ! ” dar a uitat să spună că nu vindem pentru a o prădui gașca neocomunistă FSN,PSDR și PSD cu lingăii de servici ALDE,UDMR ți restul.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei