Au vrut să înșele statul! Câteva sute de mii de lei recuperate, într-un dosar penal de evaziune fiscală!

bani

 

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Caraș-Severin au finalizat cercetările într-un dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Conform IPJ Caraș-Severin, prejudiciul cauzat în urma activității infracționale, de peste 400.000 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2016, administratorul unor societăți comerciale cu sediile în județele Caraș-Severin și Timiș, având ca obiect de activitate plasarea de forță de muncă pe piețele din străinătate, nu ar fi înregistrat, în evidențele contabile ale firmelor administrate, veniturile obținute din activitatea de plasare a forței de muncă.

În cadrul aceluiași dosar penal, în cursul anului 2017, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare la sediile firmelor respective.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mijloace informatice de stocare a datelor și înscrisuri de interes în cauză.

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului, prin nedeclararea acestor venituri a fost de 414.285 de lei, sumă care a fost recuperată în totalitate.

Dosarul a fost înaintat la unitatea de parchet, cu propunere de trimitere în judecată a persoanei cercetate.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, informează IPJ Caraș-Severin.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei