Autobuze ecologice și străzi reabilitate la Oravița! Ursu a semnat contractul cu ADR Vest!

modelmic

Peste 21 de milioane de lei vor ajunge la Oravița, în cadrul unui proiect european ce vizează reducerea emisiilor de carbon. Contractul a fost semnat de primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, iar proiectul presupune, printre altele, achiziționarea de autobuze ecologice, dar și reabilitarea unor străzi din Oravița.

Este un proiect foarte amplu, atât ca și valoare cât și ca tipologie de lucrări, întrucât este unul din primele proiecte în orașe mai mici față de capitalele reședință de județ unde se semnează un proiect de mobilitate, suma totală fiind de peste 21 de milioane de lei. Proiectul este pe axa 3, componenta 2 de mobilitate și presupune facilitarea transportului în comun, inclusiv în afara localității, piste de biciclete și reabilitarea străzilor care sunt destinate transportului în comun. Contribuția Primăriei Oravița este de 2%”, a precizat pentru Reper 24, directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate patru autobuze ecologice și vor fi amenajate 16 stații de transport public în comun în oraș și în satele aparținătoare, stații care vor fi dotate cu adăposturi corespunzătoare, sisteme de informare a călătorilor, bănci, iluminat.

Liniile propuse a fi înființate pentru transportul public vor fi operate cu 3 autobuze (+1 rezervă) cu o capacitate de 20 locuri pe scaune și 69 locuri în picioare, pentru a acoperi necesarul de capacitate pentru numărul de călători /zi estimați la nivelul anului 2026, respectiv 1312 pasageri. Liniile vor traversa orașul și vor face legătura cu satele aparținătoare, o serie de străzi aferente acestor tronsoane, precum strada Principală Răchitova, strada Spitalului și trotuarele din Zona Gării, urmând a fi reabilitate în cadrul acestui proiect.

În vederea realizării unui acces facil al serviciului de transport public, pe lângă achiziționarea de autobuze, va fi implementat și un sistem integrat de e-ticketing. Aceste sisteme vor fi amplasate în dispecerat, în stații și în mijloacele de transport public de călători.

WhatsApp Image 2019-06-03 at 13.04.34

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Eugen

    Ia uite si pe primarul nostru ! Acum inteleg de ce zic oamenii ca nu l-au mai vazut prin primarie de pe la primul mandat. Umbla dupa proiecte care raman la faza de poza in ziar.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei