Autobuzul Copilăriei pornește la drum, prin oraș, într-o aventură a jocurilor

modelmic

Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret Caraș-Severin împreună cu Centrul de Voluntariat Reșița, Primăria Reșița și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Semenic Caraș-Severin organizează pentru copii o aventură prin oraș, într-un autobuz special.
Autobuzul Copilăriei pornește la drum mâine, în intervalul 9:30-13:00, sărbătorind anticipat ziua de 1 Iunie- Ziua Copilului, pe traseul Govândari – Muncitoresc și retur.
Pentru câteva ore, cei mari pot lăsa grijile și preocupările de adult serbând copilăria alături de micuții lor, într-o acțiune dedicată copiilor din Reșița..

Programul evenimentului a fost gândit astfel încât să cuprindă activități inedite care să antreneze copiii și să stimuleze participarea lor. Copiii sunt așteptați să participe nu doar ca simpli spectatori, ci ca protagoniști ai spectacolului ce a fost pregătit pentru ei”, spune Daniela Lupșan, consilier pentru Tineret.

Acțiunea are menirea de a-i face pe micii reșițeni să se simtă sărbătoriți, să se bucure și să descopere lucruri noi alături de voluntari, copii cu puțin mai mari decât ei.

Anul acesta este al șaselea an când organizăm această acțiune în Reșița cu sprijinul societății de transport local TUR Reșița. În Autobuzul Copilăriei tinerii voluntari ai Centrului de Voluntariat Reșița vor face animație, vor organiza ateliere hand made mobile demonstrative: jonglerii cu diverse obiecte, face painting, modelat baloane, brățări, magie. În autobuz vom aloca spațiu unui workshop pentru situații de urgență, respectiv informare preventivă”, mai spune Daniela Lupșan.

Anul acesta în Autobuzul Copilăriei vor fi răsfățați copii de la Colegiul National Traian Lalescu Reșița, Școala Gimnazială nr. 9, Școala Primară din Dealul Crucii, Liceul de Artă Sabin Păuța Reșița, Școala Gimnazială Nr.8 Reșița. Organizatorii precizează însă că pot participa și copii care nu sunt programați în acest autobuz, absolut gratuit, cu o singură condiție: să vină în stațiile de autobuz de pe traseu purtând un mesaj de format cel puțin A4, pe care să scrie vizibil: „Aștept Autobuzul Copilăriei”. Cele mai inspirate, originale, amuzante și aranjate pancarte vor fi premiate în autobuz.
În caz de vreme ploioasă, acțiunea va fi contramandată pentru ca cei mici să nu aștepte autobuzul în ploaie.

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei