Autoritățile județene s-au îndurat de morile de apă de la Rudăria!

Rudăria

După ce aproape o lună autoritățile locale și locuitorii din Eftimie Murgu s-au plâns pe la toate ușile pentru a primi ajutor, se pare că autoritățile județene au decis să se implice mai mult decât doar cu promisiuni deșarte.

Viiturile puternice din prima lună de toamnă au măturat serios cel mai mare complex mulinologic din Europa. Cu toate că morile de apă de acolo au o istorie conservată cu mare grijă de băștinași, se pare că repararea acestora nu a trezit și interesul autorităților competente.

După mai multe încercări de a primi ajutor finalizate doar cu promisiuni, oamenii au decis să pună umărul la treabă și să repare singuri stricăciunile lăsate în urmă de capriciile vremii. Localnicii au nevoie de aceste mori nu doar pentru a păstra cu sfințenie o istorie moștenită de la străbuni, ci și pentru că hrana lor se bazează zilnic pe făina măcinată acolo.

După mai multe valuri de cereri pe la toate ușile, autoriățile județene nu s-au înghesuit decât cu promisiuni care nu au ajuns la nicio concretizare. Totuși, la aproape o lună de la viiturile puternice care au distrus morile de apă de la Rudăria, se pare că oficialii de la centru s-au îndurat și au decis să întindă o mână de ajutor.

Astfel, oamenii stau pe loc repaus cu lucrările în speranța că, în cel mai scurt timp firma care a câștigat licitația organizată de autoritățile județene se va apuca de treabă. Cinci mori au nevoie de reabilitare urgentă, cu toate că la trei dintre ele localnicii au reparat deja ce s-a putut, acestea fiind în momentul de față cât de cât funcționale.

Avem deja mori care funcționează dar la restul vor începe lucrările ce vor fi realizate de o firmă care a câștigat licitația. Autoritățile județene au decis să ne ajute. Am oprit oamenii de la lucru pentru că așteptăm să vină firma respectivă să se apuce de lucrări. Urgent este să punem două dintre ele la punct pentru că sunt mai grav avariate, iar la alte trei mai trebuie făcute barajele. Cel mai probabil în primăvară vor fi toate funcționale. Cel mai important este că se rezolvă, suntem pe drumul cel bun”, a explicat Ilie Imbrescu, primarul comunei Eftimie Murgu.

Alexandra Jurca

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei