Autoritățile reșițene, dezamăgite de organizarea Centrului Civic! Fără utilități, zona centrală nu atrage investitori!

modelmic

 

Cu toate că majoritatea centrelor de orașe cărășene sunt împânzite, cel puțin pe timpul verii, de magazine și terase, la Reșița zona centrală este o spațioasă alee de promenadă.

Lucru îmbucurător pentru unii, care nu doresc să facă slalom printre terase, dar destul de dezolant din punctul de vedere al autorităților locale.

Municipalitatea reșițeană susține că spațiul este unul generos, iar pe timpul verii s-ar putea demara investiții care să aducă și venit la nivel local, dar și să schimbe aspectul monoton al zonei centrale.

Problema a fost semnalată chiar în cea mai recentă ședință de Consiliu Local, de primarul Mihai Stepanescu. Autoritățile reșițene au încheiat mai demult un acord cu magazinul Nera pentru o suprafață de 4200 de metri pătrați din jurul magazinului, pe care investitorii și-ar putea deschide terase pe timpul verii.

Nimeni nu se arată interesat însă, și asta pentru că Centrul Civic are carențe mari în ceea ce privește utilitățile

„Este vorba de o asociere mai veche cu societatea Nera vizând posibilitatea ca pe o suprafață de 4200 de mp din fața și lateralul magazinului să fie amplasate terase dacă agenții solicită acest lucru. Eu am constatat că centrul administrativ al Reșiței are o serie de carențe. Pe lângă faptul că este doar pietonal, nu are și componenta de carosabil, nu există nici componenta de apă și canal.

Ca să vină agenții economici să desfășoare activități aici au nevoie de documentație prin care să obțină o autorizație de funcționare din care să reiese că sunt utilități. Dar cum utilitățile nu sunt decât pe o parte mică, nu se poate vorbi de autorizație în situația asta. Acolo sunt variante și cred că s-ar putea face ceva, în condițiile în care Consiliul Local a luat act și a aprobat acest demers al administrației locale”, explică primarul Mihai Stepanescu.

 

Alexandra JURCA

Foto: Facebook Resita Banat

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. da Vinci, LEONARDO DA VINCI

    Bine ca isi da seama primarul dupa doua mandate de anumite lucruri.
    Cand isi da seama ca in afara de muscate si bancute nu a facut aproape nimic?
    Cand isi da seama ca nu sunt utilitati la Moniom, Doman, Cuptoare, Secu, de drum ce sa mai vorbim, nu stie ce este o rigola, apele curg si fac rigola pe mijlocul drumului, asfalt nici dupa o suta de mandate stepanescu???

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei