Autoritățile vor decide astăzi dacă se închid școlile. „Această măsură preventivă trebuie asumată!”, spun cei din CNE

scoala

În contextul răspândirii coronavirusului în Europa și a înregistrării de noi cazuri în țara noastră, autoritățile vor decide astăzi dacă vor fi închise școlile. Ministrul Marcel Vela a declarat ieri că măsura va viza toate școlile din România.

„Referitor la închiderea şcolilor din România, acest subiect va fi discutat în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă de mâine (luni – n.r.). Ca să fiu mai exact, aşa cum ştiţi, este decisă o măsură: dacă un singur caz apare într-o şcoală, atunci cursurile sunt suspendate automat în toată şcoală”, a spus Vela.

Tot astăzi, Consiliul Național al Elevilor a cerut ministrului Educatiei, Monica Anisie, suspendarea cursurilor, timp de două săptămâni, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Această măsură preventivă trebuie asumată, spun reprezentanții elevilor, ținând cont de faptul că școlile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare și nici de o cultură a siguranței pentru ca acest virus să nu fie răspândit.

Reprezentanții elevilor din România nu sunt specialiști în problematici ce țin de securitatea națională, însă, având în vedere răspândirea coronavirus pe teritoriul României, solicităm ministrului Educației și Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni ca o măsură preventivă absolut necesară în situația de față.

Trebuie să recunoaștem: școlile din România, în care nu avem hârtie și săpun în grupurile sanitare, nu sunt pregătite pentru a face față acestei situații tensionate. Este necesară o gestionare eficientă a situației de către Guvernul României, care să aibă ca obiectiv protejarea cetățenilor”, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor, citată de Ziare.com.

Prima măsura luată a fost închiderea şcolii din Timişoara acolo unde au fost deja. depistate două cazuri de coronavirus.

 

Elena FRANȚ

 

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “autoritățile vor decide astăzi dacă vor fi închise școlile. Ministrul Marcel Vela a declarat ieri că măsura va viza toate școlile din România”

  Şi Şcolile de şoferi sau numai cele de bucătărese?
  Întreb pentru un prieten.

  Raspunde
 2. Toader

  Dar Şcolile de *jmecheri*,unde se dau note de la zero la zero barat,se vor închide? Mai ales că ăştia se bagă-n seamă chiar dacă ar fi vorba de…fundul calului!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei