Avocatul reșițean Dan Stan, subsecretar de stat în ministerul lui Marcel Vela

 

vs

Avocatul reșițean Dan Stan a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, prin ordinul semnat de către premierul Ludovic Orban, o provocare pe care cărășeanul spune că a acceptat-o pentru a se putea valorifica profesional.

Am acceptat această provocare pe considerentul de a încerca să îmi valorific expertiza profesională pe care o am în domeniul administrației, în domeniul avocaturii și să contribui la o îmbunătățire a relațiilor dintre instituțiile statului, indiferent care sunt ele, și cetățeni. Prea multe detalii nu pot să vă dau la acest moment, în funcție de atribuțiile care vor fi delegate în mod concret, vom putea discuta în viitor”, a declarat avocatul Dan Stan pentru Reper 24.

Proaspătul subsecretar de stat în ministerul condus de Marcel Vela este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Al.I.Cuza” din Bucureşti, promoţia 1993.

De pe pagina de prezentare a cabinetului său de avocatură aflăm că din anul 1996 şi-a desfăşurat activitatea ca şi consilier juridic în cadrul mai multor societăţi comerciale cu capital mixt român-străin, dobândind o bogată experienţă în ceea ce priveşte dreptul comercial şi al încheierii contractelor comerciale  şi civile.

Din anul 1998 a activat în  funcţii directoriale juridice al unei autorităţi publice judeţene, experienţa acumulată în sfera dreptului administrativ şi al tehnicii legislative recomandându-l ca un specialist al contenciosului administrativ.
De asemenea, a participat la mai multe stagii de pregătire şi perfecţionare în ţară şi străinătate pe problematicile administraţiei publice şi ale drepturilor omului, inclusiv la Consiliul Europei de la Strasbourg.

Stagiile de la Institutul Internaţional pentru Drepturile Omului-2001 şi cel de la Consiliul Europei-2002 i-au dat posibilitatea familiarizării cu procedurile de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, ulterior redactând mai multe plângeri la această instanţă europeană, inclusiv împotriva altor state semnatare ale Convenţiei europene pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului (Franta, Portugalia).

Are o vastă experienţă în asistenţa juridică pentru implementarea proiectelor cu finanţare europeană din cadrul Programelor ISPA, PHARE şi PHARE-CBC, gestionând, până în prezent, din punct de vedere juridic, un portofoliu de contracte care însumează aproape 70 milioane de euro.

Cunoştinţele acumulate sunt diseminate în sistemul de învăţământ universitar, fiind cadru didactic asociat la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi Universitatea de Vest din Timişoara.
Este autor al mai multor lucrări şi articole de specialitate juridică publicate în edituri şi reviste recunoscute de către CNCSIS, iar din anul 2006 este doctor în drept internaţional.

 

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Tirimba

    O grămadă de titluri, moamăăăă, doar cu culegerea de informaţii a dat-o chix, nu era făcut pentru SRI,hi,hi,hi…..Săracul….

    Raspunde
  2. Gugulanul

    E sigur??? că a terminat Academia de poliție???,daca a gresit in exprimare, de onoare ar fi sa si rectifice cv, îl cunosc totusi un om cerebral! Nu are rost sa umble cu giumbuslucuri, ca doar lumea îl cunoaște cine a fost,capacitățile intelectuale le va dovedi pe noua funcție ca si Velă!!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei