Azi citim cu voce tare! Biblioteca Județeană a pregătit versuri și povești inedite!

modelmic+editorial

Ziua Internaţională a Cititului cu Voce Tare (World Read Aloud Day) este sărbătorită anual în peste 80 de ţări din lume. Cu toate că tradiția spune că această zi trebuie sărbătorită în prima miercuri a lunii martie, anul acesta evenimentul va fi marcat în ultima zi de miercuri a lunii februarie, respectiv 24 februarie 2016.

Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin se alătură celor care sărbătoresc acestă zi, prin organizarea a două evenimente la Centrul de Carte ,,Banatica”.

Prima parte a dimineții este dedicată liceenilor. Astfel, de la ora 11, tinerii filologi de la Colegiul Mircea Eliade citesc versuri de dragoste ,,sub semnul lui Dragobete” iar mai apoi distribuie felicitări realizate de aceștia pentru a sărbători iubirea, în centrul civic al Reșiței.

Ulterior, începând cu 12:30, ziua este dedicată poveștilor, pe care elevi ai Școlii Generale nr. 2 Reșița le vor citi cu voce tare, alături de părinți sau bunici, bibliotecari și scriitoarea pentru copii, Dana Bălănescu.

Ziua Internaţională a Cititului cu Voce Tare va fi marcată anul acesta și la Biblioteca Orășenească ,,Tata Oancea” Bocșa, precum și în bibliotecile din comunele Sacu și Carașova.

„Citind împreună, copii, tineri și adulți, dorim să atragem atenția asupra importanţei cititului și a dreptului la lectură, scris și educație, drepturi fundamentale ale copiilor de pretutindeni”, declară Clara Maria Constantin, managerul Bibliotecii Județene Paul Iorgovici.

 

Diana RADU

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei